De twaalfde editie van Step in the Arena vindt in het weekend van 25 en 26 september plaats. (Foto: Luke da Duke).
De twaalfde editie van Step in the Arena vindt in het weekend van 25 en 26 september plaats. (Foto: Luke da Duke).

Dit weekend: 12e editie Step in the Arena

· leestijd 1 minuut Algemeen

EINDHOVEN - Na de onaangekondigde editie van afgelopen jaar, is graffitifestival Step In The Arena terug. Op 25 en 26 september wordt de gehele Berenkuil voorzien van verse graffitikunst en street art. Met meer dan 150 graffitikunstenaars uit binnen- en buitenland belooft de twaalfde editie in de Berenkuil een kleurrijk spektakel te worden. Naast Step in the Arena is er op 24 september een extra programmaonderdeel: Step in the arena Extra.

Van kleurrijke letters tot fotorealistische portretten, van grafische abstracte vormen tot cartoonfiguren — met internationaal graffitifestival Step in the Arena geeft Dynamo de stad op 25 en 26 september letterlijk kleur. Meer dan 150 graffiti-artiesten vanuit Europa komen naar Eindhoven en werken een weekend lang aan de creatieve metamorfose van Eindhovense graffiti Hall of Fame: De Berenkuil (Insulindeplein). De entree is gratis, iedereen is beide dagen welkom van 11.00 tot 20.00. Het festival trekt jaarlijks zo’n 7000 bezoekers. Step in the Arena zal dit jaar geheel covid-proof zijn.

Step in the Arena Extra

Op de vrijdag voor Step in the Arena, 24 september, zal Step in the Arena extra plaatsvinden. Hierin wordt, met relevante thema’s zoals diversiteit en duurzaamheid de verdieping gezocht. Het programma bestaat onder andere uit de filmscreening van de Tsjechische film ‘Girl Power’, over vrouwelijke graffiti schrijvers. Na de screening volgt een gesprek met Sany, de director van de film en Mickey/Mick La Rock, een van de eerste vrouwelijke graffitischrijvers van Europa. Tevens wordt er een korte presentatie gegeven over de Aeresol Alliance. Een Jonge alliantie die zich inzet voor duurzaamheid binnen de graffitiscene. De locatie van Step in the Arena Extra is Dynamo, te vinden op Catharinaplein 21.

Muurschildering

De eerste televisie-uitzending was op 2 oktober 1961. Dit gebeurde in het Natuurkundig Laboratorium (NatLab) van Philips in Eindhoven. Om stil te staan bij dit bijzondere jubileum maakt kunstenaar Markus Genesius een imposante muurschildering genaamd Back to my Roots. In het Philips Museum is een kleine expositie te zien van zijn werk. In samenwerking met het Instituut Beeld en Geluid zijn er online rondleidingen te volgen door het museum.

Dynamo

Dynamo is een creatief platform voor jong talent. Een jongerencentrum, podium, workshopruimte en school in één. In een dynamische leerwerkomgeving ontwikkelt jong talent zich bij Dynamo in dans, muziek, kunst, cultuur, sport en nieuwe media. Ook zijn de subculturen Urban, Rock en Dance vanuit vrijwilligersgroepen sterk vertegenwoordigd.

Meer informatie over het evenement is te vinden op:

www.stepinthearena.nl

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 14 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 18 uur geleden