De vrijmetselarij in Eindhoven houdt op zaterdag 25 september open dag in het logegebouw in de Potgieterstraat in Eindhoven.
De vrijmetselarij in Eindhoven houdt op zaterdag 25 september open dag in het logegebouw in de Potgieterstraat in Eindhoven.

Open dag vrijmetselarij in Eindhoven

Algemeen

EINDHOVEN - De vrijmetselarij in Eindhoven houdt op zaterdag 25 september open dag in het logegebouw in de Potgieterstraat in Eindhoven. De vier mannelijke loges (Licht en Vrijheid, Rosa Alba, Het Derde Licht en De Vier Jaargetijden) bieden samen met de nieuwe gemengde loge Caleidoscoop én vrouwelijke loge Het Elfde Licht van de Orde van Weefsters een inkijkje in deze levensschool.

Leden van de Eindhovense loges, inclusief Caleidoscoop, zijn van 11.00 tot 16.00 uur aanwezig om uitleg te geven over het doel van de vrijmetselarij: ‘Verbeter de wereld, begin bij je jezelf. Je leeft in een wereld samen met anderen. Geven maakt de wereld beter’. Symbolen en rituelen ondersteunen vrijmetselaren bij hun zelfontplooiing.

Vrijmetselaren staan voor gelijkwaardigheid van alle mensen, voor ieders recht om zelfstandig te zoeken naar waarheid, en voor ieders persoonlijke verantwoordelijkheid voor zijn eigen doen en laten. Wèl in relatie tot en in harmonie met de zichtbare en onzichtbare wereld om hen heen. Daar is niets geheims of geheimzinnigs aan. De mystiek betreft vooral de rituelen die betekenis geven aan de ontplooiing van de leden.

Voor de open dag op 25 september kunt u vanaf 11.00 uur zo binnenlopen op het adres Potgieterstraat 41. Indachtig de maatregelen van overheidswege vanwege corona zullen de loges toezien op gespreide aanwezigheid in het logegebouw en een maximum aantal bezoekers.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50