Wil je weten wat er de komende weken voor de jeugd in Eindhoven te doen is? Ga naar www.dynamojeugdwerk.nl.
Wil je weten wat er de komende weken voor de jeugd in Eindhoven te doen is? Ga naar www.dynamojeugdwerk.nl.

Gaat de jeugd wekenlang bankhangen?

· leestijd 1 minuut Algemeen

EINDHOVEN - Aan alle ouders die opzien tegen de zomervakantie (omdat ze verwachten dat hun kind zes weken op de bank hangt), géén zorgen. Er is deze zomer veel te doen in Eindhoven. Al die activiteiten zijn nu gemakkelijk te vinden op één plek, en wel op dynamojeugdwerk.nl. Daar vind je, per dag, een agenda met wat de activiteit inhoudt, op welke locatie en op welke tijd die activiteit plaatsvindt.

 “In het zomerprogramma zijn natuurlijk de activiteiten te vinden die vanuit Dynamo Jeugdwerk worden georganiseerd, maar we hebben ook activiteiten van externe partijen meegenomen”, legt Saskia Bisschop van Dynamo Jeugdwerk uit. Het programma in alle wijken van Eindhoven is breed: van sport- tot muziekactiviteiten en alles wat ertussen zit. Voor jeugd tussen de 10 en 18 jaar Saskia: “We hebben activiteiten verzameld waarvan de toegang gratis óf de entreeprijs laag is. In Eindhoven is altijd al veel te doen, maar het is dit jaar dus éxtra belangrijk dat de jeugd een toffe vakantie heeft.”

Vrij sporten met freerunning

Freerunning is zo’n sport die je terugvindt in het zomerprogramma. Jeroen Schreiner, oprichter van Commit040, een freerun community in Eindhoven: “Wij zien veel jeugd die zichzelf niet thuis voelt in traditionele sporten als voetbal. Freerunning is een individuele sport, maar je maakt wél deel uit van een hechte community. En néé, je hoeft niet sterk of sportief te zijn om dit te kunnen. Je start op je eigen niveau. Iedereen is welkom, we kijken niet naar leeftijd, achtergrond of niveau. Je legt verbinding met elkaar vanuit de passie voor de sport.” De jeugd vindt Commit040 op Strijp S en het Urban Sportpark. Voor een proefles of meer informatie, check www.commitfreerun.nl.

Nieuwe vrienden met Join Us

De zomer is voor sommige jongeren ook een goed moment om, in alle rust, nieuwe vrienden te maken. Dat kan via Join Us vertelt Marleen Tempelaars, van Dynamo Jeugdwerk: “Er is een groep jongeren die, om wat voor reden ook, minder makkelijk vrienden maakt. Daar helpen we ze bij. Met Join Us komen we om de week bij elkaar. We organiseren uitjes en zitten bij elkaar om die sociale vaardigheden eigen te maken.” De jeugd vindt Join Us bij Blixems, ‘t Slot, District-U en De Hangar. Check www.join-us.nu voor meer informatie.

Het zomerprogramma is mogelijk gemaakt dankzij de extra rijksgelden die Lumens (waar Dynamo Jeugdwerk deel van uitmaakt) van de gemeente Eindhoven heeft ontvangen om jongeren in coronatijd meer perspectief te bieden. Het zomerprogramma is hier een klein onderdeel van. Lumens zet deze extra rijksgelden op een brede, constructieve manier in, om een blijvende, positieve verandering teweeg te brengen die ook na de zomer én postcorona doorgaat.

Wil je weten wat er de komende weken voor de jeugd in Eindhoven te doen is? Ga naar www.dynamojeugdwerk.nl en klik op het zomerprogramma, of check de socials van Dynamo Jeugdwerk.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 19 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 20 uur geleden