Column Bob
Column Bob

Aftocht

· leestijd 1 minuut Column

Het EK voetbal is afgelopen voor Nederland. Met het schaamrood op de kaken vertrekt Oranje van het toernooi na een terechte nederlaag tegen de stugge Tsjechen. Mathijs de Ligt besliste de wedstrijd met een oliedomme rode kaart. Kort daarvoor kon Donyell Malen zich onsterfelijk maken door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Helaas was de actie van de spits voortreffelijk, echter toen hij alleen de doelman nog voor zich had faalde hij jammerlijk. 

De Eindhovense fans herkennen dergelijke momenten van de spits. Fantastisch aan de bal maar nog niet echt dodelijk voor het doel. De potentie van de jongeling is er overduidelijk, maar hij is niet de killer die nodig is in het strafschopgebied. Ik ben benieuwd welke club het aandurft om vele tientallen miljoenen neer te leggen voor de aanvaller in de wetenschap dat er nog iets schort aan het rendement. Voor PSV is het jammer dat de twijfel blijft hangen, hierdoor kan niet de absolute hoofdprijs geïncasseerd worden voor de spits. Toch kan je concluderen dat het EK goed is geweest voor de voetballers van PSV. Dumfries, Gakpo en Malen hebben allen speeltijd gekregen en lieten leuke dingen zien aan de bal. Door de vroege uitschakeling weet men bovendien dat de spelers in principe van de partij zijn bij de start van het seizoen. Wat erg belangrijk is, want in de eerste weken wordt bepaald in welk Europees toernooi de Eindhovenaren mogen uitkomen. Dat bepaalt ook welke inkomsten de club kan gaan genereren in de loop van het seizoen. De fans staan in ieder geval te trappelen om volgend jaar weer een live wedstrijd te bezoeken in het Philips stadion. De seizoenkaarten zijn uitverkocht en de inkomsten uit sponsoring zitten op het pre corona niveau. Een mooi blijk van vertrouwen van de achterban én het geeft een solide basis om te gaan presteren. De komende weken zal de focus honderd procent liggen op Galatasaray. Win je tegen de Turken dan moet je nog de derde voorronde winnen om in aanmerking te komen voor de play off voor Champions League. Een lange weg naar de pot met goud, een mooie uitdaging!

Bob

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 20 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 20 uur geleden