Yasin
Yasin

Van grote waarde

· leestijd 1 minuut Column

Het vaccinatietempo neemt toe, het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames daalt en de maatregelen worden verspoelend. Er gloort licht aan het einde van de hele lange tunnel. We kunnen weer genieten op het terras, naar een dierentuin, de bioscoop, lekker uiteten en sporten.

Dat we de leuke dingen weer kunnen oppakken betekent natuurlijk niet dat we klaar zijn met corona. En tot op de dag van vandaag zijn nog steeds veel mensen keihard aan het werk om ons door de coronacrisis te loodsen. Daarom wil ik hen graag in het zonnetje zetten. Natuurlijk heb ik het dan over onze zorgprofessionals die al anderhalf jaar alles geven waarvoor ze ooit de zorg zijn ingegaan. Onze handhavers en agenten die de orde bewaken. De leraren die zich, veelal digitaal, hebben ingezet om onze kinderen zo goed mogelijk te ontwikkelen. De supermarktmedewerkers die ons rijkelijk hielpen aan eten en drinken. De horecaondernemers en het personeel die ervoor zorgden dat we thuis toch konden genieten van hun heerlijke gerechten en specialiteiten.

En niet te vergeten onze onderhoudsmensen en schoonmakers die bleven zorgen voor een schone stad. De bouwvakkers die gewoon hebben doorgebouwd. Onze chauffeurs, machinisten en piloten die de logistiek van mens en goederen draaiende hielden. Of onze verzorgers die jong en oud hebben verzorgd en de eenzaamheid probeerden te beperken. De jongerenwerkers die zo goed mogelijk de jeugd door deze vreselijke tijd heeft weten te trekken. En dan hebben we nog onze vuilnismannen, rioolmedewerkers, pakketbezorger en ga zo maar door. Hulde aan alle helden die dag en nacht voor ons klaarstonden. Ongeacht welk sector, welk niveau of welke achtergrond. Jullie zijn van grote waarde.

In een tijd waarin de digitalisering alleen maar toenam, hebben jullie bewezen dat we uiteindelijk elkaar nodig hebben om te overleven. Laat dat de grootste coronales zijn voor ons allemaal.