Afbeelding

Gelukspen

· leestijd 1 minuut Column

Ik liep nog even naar het bureau van mijn assistente om te kijken of er nog post lag of brieven die ik moest ondertekenen. Ik wilde het weekend met een opgeruimd gevoel beginnen. Op haar bureau zag ik een envelop liggen die voor mij bestemd was.

Er zat een kaartje en een mooie pen in. Het was een bedankje van een alleenstaande moeder. Eindelijk had ze een woning toegewezen gekregen. Jarenlang heeft ze moeten logeren bij anderen. Om de lieve mensen die haar opvingen niet al te veel tot last te zijn, leefde ze met haar kinderen zo compact mogelijk. En nu heeft ze haar eigen plekje, ruimte en privacy voor de kinderen én haarzelf. Tijd om te bouwen aan een toekomst met bestaanszekerheid.

Een zekerheid die ik niet alleen haar, maar alle mensen die momenteel op de woningmarkt vastlopen gun. En daar werken we heel hard aan. De gemeenteraadsvergadering van deze week is hiervoor heel belangrijk. Verschillende bouwplannen, met opgeteld meer dan 1000 woningen, liggen ter besluitvorming voor aan de raad. De meeste fracties zijn enthousiast over de plannen, dus ik hoop dat zij instemmen. Het gaat vooral om bouwplannen aan de taxizijde van het station, het Stationsplein. Het aanzicht zal hier flink veranderen. Het gaat een hele mooie omgeving worden en nog belangrijker; veel mensen vinden daar de komende jaren een dak boven het hoofd. Daarmee hoop ik hen net zo gelukkig te maken als deze alleenstaande moeder.

Ik ging niet alleen met een opgeruimd gevoel, maar ook met een goed gevoel het weekend in. En de pen die ik van deze moeder heb gekregen heeft voor mij een speciale waarde. Ik heb bedacht dat ik hem ga gebruiken bij het ondertekenen van andere bouwplannen. Hopelijk brengt het mij extra geluk om nog meer te bouwen. Niet alleen voor haar, maar juist ook voor haar kinderen die in de toekomst als trotse Eindhovenaren ook gewoon moeten kunnen wonen in deze fantastische stad!

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 18 uur geleden