Column Bob
Column Bob

Miljoenen

· leestijd 1 minuut Sport

Het nieuwe voetbalseizoen start voor PSV deze week. In tegenstelling tot andere jaren toont De Jong zich proactief op de transfermarkt.

Met de komst van Pröpper en Van Ginkel heeft hij het middenveld de gewenste boost gegeven. In een eerder stadium werden Mwene en Ramalho aangetrokken zodat de verdediging op sterkte is. Zo kunnen de Eindhovenaren tegen Galatasaray een representatief elftal opstellen dat serieus kans maakt om de volgende ronde te bereiken. 

Dat zal nog een hels karwei worden, want de Turken beschikken over een talentvolle ploeg die wordt gesteund door een fanatieke supportersschare. Het zal wemelen van de Turkse aanhangers op de tribunes van het Philips Stadion. De druk staat er dus in een vroeg stadium vol op. Ondertussen onderscheiden Dumfries en in mindere mate Malen zich op dit EK. Hun goede prestaties zouden normaliter zorgen voor een hogere transfersom deze zomer. Echter kan dit bij het tweetal zomaar anders zijn. Bij contractverlengingen worden vaak bepaalde verwachtingen uitgesproken namens de club en speler over een mogelijke transfer in de toekomst. 

Het kan zomaar zijn dat er voor het EK bepaalde minimum transferbedragen zijn besproken. Nu het ineens crescendo gaat is het niet netjes om op die mondelinge afspraken terug te komen. Toch kan het de club wel een vermogen kosten. Als Dumfries nog twee doelpunten maakt, dan is hij niet te houden. Clubs in Engeland leggen normaliter voor dergelijke spelers lachend 40 miljoen euro neer. In Amsterdam hadden ze de hoofdprijs zeker gevangen. Je zou toch zeggen dat PSV met al die topbestuurders als partners hier ook van profiteert. 

Voor Malen geldt precies hetzelfde. Met zijn snelheid en zijn acties kan hij op een goede dag voor een sensatie zorgen. Gelukkig voor PSV draait Raiola aan de knoppen. Die gaat zo meteen per veiling alle topclubs af en sleept er het maximale eruit. Deze potentiële miljoenen moeten het fundament worden voor het vernieuwde PSV. Voor dat geld nog twee toppers halen, dan kan je een mooi seizoen tegemoet.