Werk van Toos Nijssen, te zien bij Pennings Foundation aan de Geldropseweg. (Foto: Pennings Foundation).
Werk van Toos Nijssen, te zien bij Pennings Foundation aan de Geldropseweg. (Foto: Pennings Foundation).

Expositie: De kunst van het kijken

Algemeen

EINDHOVEN - Pennings Foundation is onlangs gestart met twee nieuwe exposities: ‘De kunst van het kijken’, samengesteld door Hanneke Janssen, en ‘Lost in Transition’ van Toos Nijssen.

Met de tentoonstelling De kunst van het kijken, en de geplande educatieve activiteiten gedurende deze tentoonstelling, hoopt Janssen ontmoetingen te bevorderen tussen kunstenaars, kunstkijkers, kopers en opdrachtgevers. Ze toont werk van beeldend kunstenaars met wie ze eerder werkte vanuit Galerie Willy Schoots en later vanuit Galerie Janssen. Kunstenaars door wie ze het kijken naar kunst heeft ontwikkeld. De expo is tot 20 juni te zien.

Lost in Transition

In de multimedia-installatie ‘Lost in Transition’ komen de personages uit tekeningen van beeldend kunstenaar Toos Nijssen levensgroot tot leven. Al meer dan tien jaar maakt Nijssen als afsluiting van de dag een of meer tekeningen (aquarellen) en plaatst deze op social media. Tekeningen van personages die emoties verbeelden als kwetsbaarheid, eenzaamheid, je verloren voelen in deze wereld. Ook deze expo is tot 20 juni te zien.

Op het moment voor zijn herstel haatte hij zichzelf. "Mijn leven was toen een neerwaartse spiraal naar de hel."
Ruben Runhaar debuteert met autobiografie 'Lieve klootzak' Algemeen 22 apr, 12:17
Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18