Iker Pozo vecht een duel uit met Roda JC-middenvelder Robert Klaasen. (Foto: Johan Manders).

FC Eindhoven verliest van Roda JC, duel Jong FC Utrecht aanstaande

KERKRADE - In Parkstad Limburg Stadion werden de Blauw-Witten afgelopen vrijdag ontvangen voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen. In het zuiden van ons land speelden de Eindhovenaren op een zonnige avond tegen Roda JC. In een slordige wedstrijd trokken de Limburgers aan het langste eind: 2-1.

In het eerste halfuur van de wedstrijd kon spits Dylan Vente meerdere malen de score openen voor de Kerkradenaren. De ex-Feyenoorder wist zijn kansen echter niet om te zetten tot doelpunten. Vijf minuten voor rust scoorde FC Eindhoven enigszins tegen de verhoudingen in. Via een scrimmage kwam de bal terecht bij Jort van der Sande die zijn geluk beproefde. De bal plofte ietwat gelukkig via de defensie van de Koempels in het netje: 1-0.

Kort na de rommelige openingsfase van de tweede helft wisten de Limburgers op gelijke hoogte te komen. Na een verwarrende buitenspelsituatie stond Erik Falkenburg vrij en schoot de bal achter de goalie van de Blauw-Witten, waardoor de Limburgers de stand gelijktrokken. Jort van der Sande en Joey Sleegers hadden beiden de mogelijkheid om FC Eindhoven opnieuw op voorsprong te brengen, maar tot een treffer kwamen zij niet. Met nog iets meer dan vijf minuten te spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit een hoekschop wist centrale verdediger Kees Luijckx de bal in het doel te schieten, 2-1

Laatste wedstrijd

Aanstaande woensdag staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. In het Jan Louwers Stadion nemen de Blauw-Witten het op tegen Jong FC Utrecht, tegen wie ze dit seizoen ook al aftrapte op het trainingscomplex Zoudenbalch. Toen stond er na 90 minuten 1-2 op het scorebord. Doelpuntenmakers aan de kant van FC Eindhoven waren Kaj de Rooij en Lorenzo van Kleef. De beloften van FC Utrecht verloren haar laatste wedstrijd met 1-3 tegen Almere City. De ploeg van Ab Plugboer wist slechts in één van zijn laatste zes wedstrijden punten te pakken.

Op 12 mei wordt om 20.00 uur de negende onderlinge confrontatie gespeeld tussen FC Eindhoven en Jong FC Utrecht. De Eindhovenaren hebben tegen geen enkel ander team in de Keuken Kampioen Divisie een hoger winstpercentage als tegen de Utrechters. FC Eindhoven heeft 62,5% (5 van de 8) van haar wedstrijden tegen de huidige nummer 18 van de ranglijst gewonnen, twee keer werden de punten verdeeld en één keer eindigde het duel in het voordeel voor Jong FC Utrecht. Ook heeft FC Eindhoven nog nooit in eigen huis verloren van Jong FC Utrecht.

Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13