De spelers van FC Eindhoven zijn blij met de late treffer, die ze met het publiek vieren. (Foto: Johan Manders).

Dolblije FCE-supporters in Eindhoven

EINDHOVEN - Afgelopen vrijdag werd er in het kader van de reeks Fieldlab-evenementen een thuiswedstrijd gespeeld in het Jan Louwers Stadion, mét publiek. In een beperkt gevuld stadion namen de Blauw-Witten het op tegen provinciegenoot FC Den Bosch. In extremis wisten de Eindhovenaren alsnog de supporters tot dolle vreugde te krijgen door een doelpunt van Joey Sleegers, 1-0.

Waar het dus een week eerder tegen Helmond Sport nog mis ging in de ‘dying seconds’, werd er ditmaal juist gewonnen in de slotfase. Een prachtige manier om de overwinning binnen te slepen voor het oog van zo’n 350 supporters. Joey Sleegers, matchwinner, vond het heerlijk om weer eens voor publiek te mogen spelen: ‘’Bij iedere gelukte actie hoor je het publiek juichen, dat is echt heerlijk om weer mee te maken.’’

In de openingsfase werd er vooral gestreden op het middenveld. Hierdoor waren er geen grote kansen te noteren. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de kant van FC Den Bosch. Middenvelder Steven van der Heijden kreeg de bal van de bedrijvige Romano Postema, maar de kans was niet aan Van Der Heijden besteed. Kort hierna hadden de Eindhovenaren op voorsprong kunnen komen, nadat Jort van der Sande en Joey Sleegers samen op doelman Wouter van der Steen afgingen, maar de kans werd slordig om zeep geholpen. In de tweede helft kreeg FC Den Bosch vooral kansen via Romano Postema, maar hij had zijn vizier de gehele avond niet op scherp staan.

Laat doelpunt

FC Eindhoven kreeg grote kansen via invaller Brian de Keersmaecker, maar ook hij wist nog niet het netje te laten bollen. In de blessuretijd was het toch raak voor de Eindhovenaren. Invaller Hugo Botermans gaf de bal voor op Joey Sleegers. De linksbuiten twijfelde niet en haalde uit met links. Doelman Wouter van der Steen kreeg nog een hand tegen de bal, maar dit was niet voldoende, 1-0. Joey Sleegers snelde onder leiding van Jens van Son richting het publiek waar het doelpunt groots werd gevierd met de supporters.

Roda JC

Aanstaande vrijdag gaan de Eindhovenaren op bezoek in Kerkrade. In het zuiden van Limburg wacht om 20.00 uur Roda JC op FC Eindhoven. De heenwedstrijd was bijzonder spectaculair, zeker omdat er binnen 23 minuten liefst vijf doelpunten vielen. Drie daarvan werden gemaakt door de Limburgers, waardoor FC Eindhoven lang met 2-3 achter stond. Iker Pozo bezorgde de Blauw-Witten vlak voor tijd een verdiend punt.

Laatste weken

Na een dramatische periode, waarin FC Eindhoven vijftien wedstrijden op rij niet wist te winnen, begint het nu weer een beetje te draaien. Van de laatste vijf wedstrijden werden er drie in winst omgezet. Twee keer verloor de club, van Helmond Sport (1-0) en Jong PSV (0-2).