Brian De Keersmaecke baalt na een gemiste kans. (Foto: Johan Manders)

Mini-Lichtstadderby gaat verloren: 0-2

EINDHOVEN - FC Eindhoven speelde afgelopen vrijdag de mini-Lichtstadderby in het eigen Jan Louwers Stadion. Het elftal van Ernie Brandts was niet bij machte om het de beloften van PSV lastig te maken: 0-2. Aan de kant van FC Eindhoven keerden Jason Bourdouxhe, Iker Pozo en Jort van der Sande terug in de basis. Respectievelijk Pieter Bogaers, Jens van Son en Jacky Donkor moesten plaats maken voor hen.

In de openingsfase kregen beide ploegen kleine mogelijkheden, maar grote kansen bleven uit. Het eerste gevaar kwam van de kant van de thuisploeg. Na een kwartier schoot Maarten Peijnenburg vanaf randje zestien, maar doelman Maxime Delanghe stond op zijn post. Ook bij de rebound van Hugo Botermans werd geen doel getroffen. Het waren de beloften van PSV die op voorsprong kwamen. Centrale verdediger Dennis Vos kwam na een ingestudeerde hoekschop in scoringspositie en faalde niet, 0-1. Niet veel later kreeg Jong PSV een strafschop na vermeend vasthouden van Collin Seedorf. Aanvoerder Tijn Daverveld ging achter de bal staan, maar Ruud Swinkels keerde de zwak ingeschoten penalty.

De eerste kans van de tweede helft was voor Jong PSV. FC Eindhoven maakte een fout in de opbouw, maar Jeremy Antonisse kon niet profiteren. Niet veel later kwam Shurandy Sambo door over de rechterkant, maar het was linksback Jason Bourdouxhe die met een perfecte sliding de angel uit de aanval haalde. Enkele minuten later was daar ook de eerste kans voor FC Eindhoven in de tweede helft. Invaller Jorn Vancamp kopte de bal, na een goede voorzet van Hugo Botermans, goed in de hoek, maar doelman Maxime Delanghe reageerde adequaat. Met nog iets meer dan tien minuten reguliere speeltijd verdubbelden de Rood-Witten de marge. Rechtsback Shurandy Sambo schoot de bal van iets meer dan zestien meter in het zijnet, 0-2. Een paar minuten later startte FC Eindhoven een klein slotoffensief. Jort van der Sande schoot van een meter of twintig, maar zijn poging ging rakelings naast. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Brian de Keersmaecker nog een uitgelezen kans op de eretreffer, maar zijn poging ging over.

Jong Ajax

Aanstaande vrijdag 16 april staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma voor de Eindhovenaren in een duel tussen de nummer 16 en 15 van de Keuken Kampioen Divisie. In het Jan Louwers Stadion komt Jong Ajax op bezoek. De 15e onderlinge confrontatie zal om 20:00 uur aanvangen en is wederom live te volgen via Radio FCE op YouTube kanaal van FC Eindhoven. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd op de toekomst in een 1-1 gelijkspel. Mede dankzij een benutte strafschop van Lorenzo van Kleef in de slotfase, namen de Blauw-Witten één punt mee naar Eindhoven. Ook in de vorige ontmoeting in het Jan Louwers Stadion werden de punten verdeeld. Toen was de doelpuntenmaker aan de zijde van FC Eindhoven Branco van den Boomen.

Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 4 uur geleden
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 4 uur geleden
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 5 uur geleden