Trevor David van Top OSS vecht een duel uit met FC Eindhoven-speler Mitchel van Rosmalen. (Foto: Johan Manders).

Opnieuw wint FC Eindhoven niet, vrijdag wacht MVV

EINDHOVEN - Op vrijdagavond speelde FC Eindhoven in het Jan Louwers Stadion tegen TOP Oss. In een weinig verheffend schouwspel stond er na negentig minuten 0-0 op het scorebord.

Bij FC Eindhoven keerde Iker Pozo terug in de wedstrijdselectie. Mawouna Amevor was er niet bij, hij had een uitsluiting vanwege zijn eerder ontvangen vijfde gele kaart. Hij werd vervangen door Bart Biemans. Verder had Ernie Brandts een basisplaats op het middenveld ingeruimd voor Mitchel van Rosmalen en maakte Collin Seedorf later in de wedstrijd zijn rentree voor de Blauw-Witten. De eerste tien minuten verliepen rustig. Beide ploegen speelden de bal geduldig rond, wat niet leidden tot grote kansen. Voor de rust kwam FC Eindhoven tot enkele mogelijkheden. Zo zette Brian de Keersmaecker twee vrije trappen niet om in doelpunten.

Ook in de laatste minuten van de eerste helft waren de Eindhovenaren dicht bij een treffer. De Keersmaecker strafte het slordige verdedigen van de Ossenaren niet af. Hiermee was de kans op een doelpunt voor het fluitsignaal echter nog niet verkeken. Maarten Peijnenburg stond bij een corner vrij bij de tweede paal na doorkoppen van Jort van der Sande, maar de poging van de centrale verdediger werd door Mart Remans van de doellijn gehaald. TOP Oss was eveneens een aantal keer dicht bij een doelpunt. Mede dankzij uitstekend keeperswerk van Ruud Swinkels, zochten beide ploegen met een gelijke stand het kleedlokaal op.

De ploeg van Ernie Brandts drong in de eerste tien minuten van de tweede helft aan, maar echt grote kansen bleven uit. Van Rosmalen en Pozo waren een aantal keer erg gevaarlijk, maar tot scoren kwamen ze niet. Laatstgenoemde was met zijn sterke herintreding het lichtpuntje van de avond. In het laatste kwartier van de wedstrijd kregen de Ossenaren ook een aantal mogelijkheden. In de laatste vijf minuten zag TOP Oss zelfs een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Even later werd er afgefloten door scheidsrechter Smit, waardoor de wedstrijd eindigde zoals hij begon.

Vrijdag: MVV Maastricht

In Stadion de Geusselt wacht MVV Maastricht op vrijdag 2 april. Om 20.00 uur zal de 68e onderlinge confrontatie tussen MVV en FC Eindhoven afgetrapt worden. De Maastrichtenaren kenden een prima generale repetitie. De ploeg van Ron Elsen won met 2-0 van Almere City. Eerder dit seizoen won FC Eindhoven met 4-0 in eigen huis van MVV. De laatste ontmoeting in Maastricht dateert uit 2019. Toen eindige de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel, door onder andere een weergaloze vrije trap van Branco van den Boomen.