Jason Bourdouxhe heeft een fraaie aanname in huis.
Jason Bourdouxhe heeft een fraaie aanname in huis. Foto: Johan Manders

FC Eindhoven gaat opnieuw onderuit

EINDHOVEN - In speelronde 28 van de Keuken Kampioen Divisie speelde FC Eindhoven vrijdag tegen Almere City FC. In het Jan Louwers Stadion was Almere City met 1-3 te sterk voor het team van trainer Ernie Brandts.

Bij FC Eindhoven keerden Zé Pedro, Brian de Keersmaecker, Lorenzo van Kleef en Jacky Donkor terug in de wedstrijdselectie. Laatstgenoemde mocht direct aan de aftrap verschijnen. Vanaf het beginsignaal zochten beide ploegen de aanval, wat een aantrekkelijke openingsfase opleverde. Zo schoot Jasper Dahlhaus de bal van buiten het zestienmetergebied tegen de paal. Binnen een halfuur stond de ploeg uit Almere echter al op een 0-2 voorsprong. Doelpuntenmakers waren Thomas Verheijdt en Xian Emmers. Vlak voor rust kon spits Hugo Botermans de bal tegen de touwen schieten na een goede hoekschop van Jason Bourdouxhe. Lang konden de Blauw-Witten niet genieten van dit doelpunt, want een minuut later wist linksback Thibaut Lesquoy de volledige vrijstaande Verheijdt te vinden die simpel kon inkoppen, waardoor FC Eindhoven met een 1-3 achterstand de rust in ging.

Tweede helft

Na de rust kwamen beide teams niet meer tot scoren. Wel waren er nog een aantal grote kansen voor onder andere invaller De Keersmaecker. Mede dankzij goede reddingen van Michael Woud en hulp van het aluminium werden deze kansen niet omgezet tot een treffer. Deze wedstrijd was voor FC Eindhoven de laatste in de derde periode.

Koploper

Op maandag 22 maart spelen de Eindhovenaren hun eerste wedstrijd van periode 4 op bezoek bij koploper Cambuur. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Cambuur Stadion voor de negentigste editie tussen SC Cambuur en FC Eindhoven. De ploeg uit Leeuwarden is in vorm en mede daardoor al negen wedstrijden op rij ongeslagen. De generale repetitie eindigde voor de Geel-Blauwen in een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Go Ahead Eagles. Die wedstrijd werd vrijdag in De Adelaarshorst afgewerkt.

Cambuur Leeuwarden

De eerdere editie van deze confrontatie dit seizoen eindigde in een 2-5 overwinning voor het team van Henk de Jong. Robert Mühren schoot namens de ploeg uit Leeuwarden drie keer raak. De topscoorder van de Keuken Kampioen Divisie is dit seizoen sowieso op dreef met 26 doelpunten. De laatste ontmoeting in Leeuwarden dateert uit 2018. Toen waren de Blauw-Witten met 1-3 te sterk voor SC Cambuur. Destijds was David Nascimento nog trainer van FC Eindhoven.