Bob's column over PSV
Bob's column over PSV Foto: Pixabay.

Mentaliteit

· leestijd 1 minuut Sport

Met een verdiende overwinning in Sittard heeft PSV afgelopen weekend goede zaken gedaan. AZ verloor immers van Vitesse, waardoor PSV nu een voorsprong heeft van vijf punten op de Alkmaarders.

Een mooie buffer want de komende twee weken staan de toppers tegen Feyenoord en AZ op het programma. Een PSV in goede doen, zou deze wedstrijden aangrijpen om de concurrentie op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Het huidige PSV is weinig gelukkig in de toppers, dus wordt het billenknijpen. Niet zo zeer vanwege de aanvallende dadendrang, maar meer door een wankele organisatie achterin en op het middenveld. Het lukt de ploeg maar niet om de boel op slot te gooien. Tegen Fortuna gaf PSV zomaar drie honderd procent kansen weg, die een goede ploeg normaal gesproken benut.

Op deze manier wordt het erg lastig om een resultaat te behalen in een topwedstrijd. Alles zal afhangen van de scherpte voorin om het verschil te maken. Gelukkig is Madueke terug van zijn blessure. Iedereen heeft het de hele tijd over de bewierookte Ihattaren, maar de Engelsman is misschien wel een groter talent. Daarnaast is de pijlsnelle aanvaller jonger en zijn de statistieken een stuk beter. Misschien is wel het belangrijkste dat hij beschikt over een goede mentaliteit. Niet zeuren, hard trainen en gaan voor je kans! Zijn contract loopt tot en met 2024. maar misschien is het verstandig dat zijn verbintenis wordt opgewaardeerd en opengebroken. 

Tegen Fortuna gaf PSV zomaar drie honderd procent kansen weg, die een goede ploeg normaal gesproken benut.

Hij vertegenwoordigt op dit moment samen met Gakpo en Malen het grootste kapitaal. Zeker gezien het feit dat hij de Engelse nationaliteit bezit. Premier League clubs zullen ongetwijfeld niet lang willen wachten om toe te slaan. Dit betekent dat de Eindhovenaren de hoofdprijs kunnen ontvangen. Nog twee seizoenen voetballen in Eindhoven en zorgen dat je onomstreden wordt. Dan vertrek je via de voordeur en kom je in Engeland binnen als een grote meneer. Een voorbeeld voor Ihattaren, die denkt te kunnen parasiteren op zijn talent. Zo werkt het niet in de top. Dat beseft Madueke al te goed.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert met foto's uit vergeten oorlogen in Stadkamer Algemeen 4 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 5 uur geleden