Een balende FC Eindhoven-speler.
Een balende FC Eindhoven-speler. Foto: Johan Manders

Laat doelpunt nekt FC Eindhoven

DOETINCHEM - Afgelopen zondag stond FC Eindhoven tegenover De Graafschap. Het werd een avond die af leek te stevenen op een knap resultaat voor de Blauw-Witten, maar in de blessuretijd dompelde Melvin Platje de Eindhovenaren in rouw. FC Eindhoven verdedigde de hele wedstrijd gedisciplineerd en gaven weinig kansen weg. Zelf werd er ook niet veel gecreëerd, maar een punt op basis van vechtlust was verdiend geweest. Doelman Ruud Swinkels hield zijn doel tot en met de 90e minuut schoon, maar in minuut 91 was daar dan toch de nekslag voor de Eindhovenaren. Invaller Melvin Platje kreeg een voorzet van Daryl van Mieghem en hij kon deze door een dekkingsfout bij FC Eindhoven achter Ruud Swinkels schieten.

Voor de ploeg van Ernie Brandts is dit alweer de elfde wedstrijd op rij zonder overwinning. De ploeg staat nu op de dertiende plaats en heeft daardoor alleen nog uitzicht op de nacompetitie door in periode 4 met de periodetitel aan de haal te gaan. Aankomende vrijdag speelt de ploeg een thuiswedstrijd in het Jan Louwers Stadion tegen Almere City. Almere City speelde een ijzersterke eerste helft van het seizoen, maar zakte na de winterstop volledig in. De trainer werd ontslagen door de tegenvallende resultaten. Afgelopen weekend leek er een einde te zijn gemaakt aan de negatieve resultaten. In het eigen Yanmar Stadion werd met 4-1 gewonnen van Excelsior.

Lastig

Voor FC Eindhoven zal het ongetwijfeld een lastige wedstrijd worden tegen de huidige nummer drie van de competitie. De eerdere editie van deze wedstrijd dit seizoen eindigde in een 0-0 gelijkspel. De laatste keer dat de Blauw-Witten wisten te winnen van de ploeg uit Almere was op 20 april 2018. Mart Lieder was toen de grote man aan de kant van FC Eindhoven. Hij scoorde een hattrick waardoor de Blauw-Witten met 3-2 wisten te winnen. In het Jan Louwers Stadion zal de ploeg van Ernie Brandts er om 16:30 alles aan doen om de punten in eigen huis te houden.