Afbeelding

Willekeur

· leestijd 1 minuut Sport

PSV heeft zich afgelopen week van zijn beste kant laten zien. Tegen Olympiakos en Ajax werd het beste voetbal van dit seizoen getoond. Helaas leverde het niet het gewenste resultaat op.

Twee keer verzuimde het elftal de wedstrijd op slot te gooien waardoor in de laatste minuut een tegentreffer genoteerd kon worden. Je zou zeggen dat met een volledige Duitse trainersstaf en de nodige Duitsers in het veld PSV zelf zou toeslaan in het slot van de wedstrijd. Helaas blijkt deze kampfgheist niet te zijn overgeslagen op de rest van de selectie. Wat ook niet meewerkt, is de van willekeur overlopende VAR en het scheidsrechterskorps. 

Tegen Ajax werd een glaszuiver doelpunt afgekeurd en daarnaast werd een rode kaart over het hoofd gezien. Schmidt had deze keer weer alle recht van spreken om ongenadig uit te halen naar de KNVB, hij deed het echter niet. Wijs geworden door de afgelopen maanden en wetende dat je als PSV zijnde een dergelijke strijd nooit kunt winnen. De supporters weten dit al jaren en herkennen het gevoel dat heerst bij de Duitse coach. Door de buitenwereld wordt steevast het predicaat Calimero geplakt op dergelijke sentimenten. Het beste is gewoon als elftal er voor te zorgen dat je zo min mogelijk in situaties komt, waarin je benadeeld kunt worden. Zaak is wel dat je superieur bent aan de tegenstanders. En daar wringt een beetje de schoen, want PSV weet zelden hele wedstrijden te domineren. 

Geen prijzen

Het blijft bij flarden van goed voetbal en helaas levert dat geen prijzen op. Wat over blijft is het strijden voor plek twee in de competitie. Een plaats die aan het einde van het seizoen een voorronde Champions League oplevert. Een must voor PSV, want de miljoenen zijn meer dan ooit gewenst in Eindhoven. Alleen met geld kan er aan het einde van het seizoen worden doorgeselecteerd. Met een spelbepaler op het middenveld en een rots in de branding achterin, heb je gewoon een prima ploeg. Helaas zonder Ihattaren, want hij blijkt niet de mentaliteit te hebben om te slagen in het profvoetbal, ondanks zijn grote talent.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 19 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 20 uur geleden