FC Eindhoven wist vrijdag geen doelpunt te maken en verloor met 1-0 van Excelsior. Foto: Johan Manders

FC Eindhoven onderuit in Rotterdam

Afgelopen vrijdag ging FC Eindhoven in Rotterdam op bezoek bij SBV Excelsior. In het Van Donge & De Roo Stadion gingen de Blauw-Witten nipt onderuit.

ROTTERDAM - Al na twee minuten kon Stijn Meijer de Kralingers op voorsprong zetten. De aanvaller kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar schoot vanaf een paar meter over het doel. Niet veel later miste hij wederom een mogelijkheid. Ook kans nummer drie voor Excelsior viel binnen de tien minuten, Brandon Ormonde-Ottewill stoomde op vanaf links en schoot de bal op de buitenkant van de paal. In minuut 28 kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Na een fout van Jason Bourdouxhe kon Reuven Niemeijer op Swinkels af, de middenvelder faalde oog in oog niet. Vervolgens zorgde Jacky Donkor voor gevaar. De flankspeler dribbelde naar binnen en krulde de bal van een meter of twintig net naast.

Na rust
Na rust kwamen de Blauw-Witten goed uit de kleedkamer. Uit een voorzet van Jens van Son kopte Iker Pozo goed op doel. Doelman Alessandro Damen keerde de bal, de rebound van Donkor werd geblokt door de Rotterdammers. Niet veel later nam Jort van der Sande het doel van Excelsior onder vuur en deed dat met overtuiging. Zijn schot spatte op de lat uiteen.

Daarna bleef FC Eindhoven op zoek naar de gelijkmaker maar bleef het 1-0 in het voordeel van Excelsior. De Rotterdammers loerden via Joel Zwarts en topscorer Eliás Már Ómarsson op de counter. Een kwartier voor tijd raakte Excelsior het houtwerk na een kopbal van Siebe Horemans. Daarna had Donkor een goede voorzet in huis voor Van der Sande, waar doelman Damen op de lijn redding bracht na zijn kopbal.

Kort voor tijd drong FC Eindhoven aan voor een punt. Na een corner viel de bal voor de voeten van Pozo, maar de Spanjaard miste. Excelsior kreeg nog een kans op de 2-0, maar de spelers verzaakten. Zo bleef het 1-0 voor Excelsior en verloor FC Eindhoven de twintigste wedstrijd van het seizoen.

Op naar NEC
Maandag 25 januari staat er een thuiswedstrijd op het programma. De ploeg van Ernie Brandts gaat voor revanche tegen NEC Nijmegen, na de forse nederlaag eerder dit seizoen in Nijmegen. Die wedstrijd, begin oktober, wonnen de Nijmegenaren met 6-0. NEC bezet de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, FC Eindhoven staat op plek negen. De wedstrijd tussen beide ploegen wordt maandag om 21.00 uur afgewerkt en is te zien op ESPN.