Slobodan Tedic, hier in actie in een eerdere wedstrijd, had het vizier niet op scherp staan en ontsnapte tegen SC Heerenveen ook nog eens aan een rode kaart. Foto: Pedro Sluiter

Horrorseizoen PEC Zwolle duurt voort

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE

Het wil maar niet lukken met PEC Zwolle dit seizoen. Ook in de achtste competitiewedstrijd zat een driepunter er niet in en kwam PEC wederom niet tot scoren. SC Heerenveen won in het MAC3PARK stadion met 0-1 door een eigen doelpunt van Bram van Polen.

In de week dat Adriaan Visser dan toch echt afscheid nam van zijn functie als voorzitter publiceerde Voetbal International een stevig verhaal over de povere Zwolse seizoenstart en de (financiële) achtergronden daarvan. Het voerde de druk voor de wedstrijd tegen Heerenveen nog wat verder op en in die snelkookpan legde een strijdbaar PEC wederom haar eigen mankementen bloot. Door niet scherp verdedigen (bij standaard situaties) en een compleet gebrek aan vernuft voor de vijandelijke goal bleef de ploeg van trainer Art Langeler wederom met lege handen achter.

De supporters waren met frisse moed naar het stadion gekomen getuige de goede sfeer en het spandoek voor preses Adriaan Visser. Het applaus in de dertiende minuut, voor dertien jaren als voorzitter, was een mooi gebaar in een volle Zwolse veste, maar het had zo zo veel mooier kunnen zijn als Gervane Kastaneer in diezelfde minuut de 1-0 had gemaakt. De gevaarlijke aanvaller speelde zich goed vrij, maar zijn schot werd net geblokt.

Het was de voorbode voor een avond waarop PEC wederom niet tot scoren kwam, ondanks de nodige kansen en halve kansen. De zoals altijd hard werkende spits Slobodan Tedic had het vizier in de eerste helft niet op scherp, maar was in de vijftigste minuut dichtbij die bevrijdende treffer toen hij uit de draai op doel schoot. De kans in de rebound voor Mark Pabai was exemplarisch voor het PEC van dit seizoen. Zonder zelfvertrouwen en met weinig overzicht ramde de rechtsback met een mislukt schot de bal ver naast.

PEC mocht overigens van geluk spreken dat het de tweede helft met elf mocht beginnen. Tedic plantte kort voor rust zijn arm in het gezicht van Sven van Beek en kwam goed weg met de gele kaart van scheidsrechter Higler.

Lamprou kansloos

Na 63 minuten sloeg het onheil toe. Nota bene clubicoon Bram van Polen passeerde doelman Kostas Lamprou, die kansloos was toen de aanvoerder een harde voorzet van rechts tegen zijn been liet ketsen.

Uitgedoofd

Het vlammetje dat voor de 0-1 steeds harder ging branden, doofde na die ongelukkige goal langzaam uit. Kansen bleven uit ondanks invalbeurten van Adzic, Landu, Fernandes en Koolwijk. De zorgen nemen verder toe voor Langeler en PEC, dat na acht wedstrijden stijf onderaan staat met één puntje en het gat naar de concurrentie ziet groeien.

Er is even tijd om tot rust te komen en toe te werken naar de volgende wedstrijd. Na de interlandbreak speelt PEC op 16 oktober in Eindhoven tegen PSV. Het is de thuiswedstrijd tegen Heracles een week later waarin PEC de punten moet gaan pakken om een naderend debacle af te wenden.

Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37