Afbeelding

Herdenkingsconcert Thomas a Kempis in OLV-basiliek

Algemeen

Zwolle - Ter gelegenheid van de herdenking van het overlijden van Thomas a Kempis in 1471, 550 jaar geleden, organiseert de Stichting Thomas a Kempis uit Zwolle en de Thomas Stiftung uit Kempen een concert. Dit wordt gehouden op zondag op 3 oktober om 16.30 in de Onze Lieve Vrouwebasiliek aan de Ossenmarkt. 

Kamerkoor Cosono uit Keulen, onder leiding van Harald Jers komt zingen. Organist Ute Gremmel-Geuchen en bariton Sebastian Klein reden ook op. Entree is 15 euro.

Het programma bestaat uit werken, die gerelateerd zijn aan, en geïnspireerd zijn door, de ‘Navolging’ van Thomas a Kempis. 

Kamerkoor Cosono heeft diverse koorwedstrijden wereldwijd gewonnen en staat onder leiding van Harald Jers, die les geeft aan de University of Music and performing Arts in Mannheim.

Het koor treedt 2 oktober op in Kempen, en reist op 3 oktober met een grote bus naar Zwolle voor het herdenkingsconcert. Het koor reist samen met mensen uit Kempen van het Thomas Archiv, componist Thomas Blomenkamp, de Thomas Stiftung Kiefer, die voor het grootste deel het concert betaald hebben, en vertegenwoordigers van Kempen Klassik.

Het concert wordt afgesloten met de compositie ‘Aeternum Dei Verbum’ voor koor en orgel geschreven door de Duitse componist Thomas Blomenkamp.

De Stichting Thomas a Kempis ontvangt de gasten, uit Kempen en Keulen, in de Theodorakapel. Van daaruit gaan ze naar de OLV Basiliek voor het herdenkingsconcert. U wordt van harte uitgenodigd om dit bijzondere concert bij te wonen.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen gisteren
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 apr, 17:02
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 apr, 15:16