Afbeelding

Relatiebootcamp voor jonge stellen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Barbara Cremers geeft zaterdag 9 oktober geefteen relatiebootcamp aan jonge stellen in Zwolle. De bootcamp duurt van 13.00 tot 18.00 uur.  

“Verliefd zijn is een heerlijk gevoel”, zegt relatietherapeut Barbara Cremers van Relatietherapie Zwolle. “Je ziet vooral positieve dingen van de ander en gaat volledig in elkaar op. Na die eerste fase volgt een andere vorm van liefde.”

Met haar kennis over relaties zet zij zich nu in voor de Stichting Gezonde Relaties, waar ze ook oprichter van is. “Wij bieden relatiebootcamps aan waarin we inzicht geven in vragen als: wat maakt dat het zo leuk is nu? Hoe komt het dat je op deze persoon verliefd bent geworden? En wat zorgt ervoor dat, ondanks dat je heel veel van elkaar houdt, er toch lastige momenten zijn? Ook geven we uitleg over de werking van het brein en de invloed hiervan op je relatie. Daarnaast leren stellen op een speciale manier met elkaar praten. Een techniek waarmee je elkaar echt leert begrijpen en voelen dat je verbonden bent.” 

Het idee voor de relatiebootcamp komt uit Amerika. Daar is het in sommige staten verplicht om de cursus te volgen als je gaat trouwen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die dit hebben gedaan, meer tevreden zijn over de relatie. Ook lopen zij minder kans op een scheiding en draagt het positief bij aan het ouderschap en de ontwikkeling van (toekomstige) kinderen. Daarnaast neemt de kans op mentale en lichamelijke klachten af bij stellen die tevreden zijn over hun relatie.

Barbara Cremers: “Liefde wordt gecreëerd door twee mensen die bewust samen op een reis gaan waarin respect voor elkaar, liefde, begrip, steun en plezier met elkaar centraal staan. De relatie wordt dan even belangrijk als de eigen individuele behoeftes en wensen. Echte liefde bestaat echt.”

 Voor meer informatie en aanmelden, ga naar www.gezonderelaties.nl

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 15 uur geleden