Liselotte met lingerie die gedragen kan worden bij ongewenst urineverlies.
Liselotte met lingerie die gedragen kan worden bij ongewenst urineverlies. Foto: Theo Smits

Liselotte vraagt aandacht voor ongewenst urineverlies bij vrouwen

Algemeen

Zwolle - Donderdag 23 september is het nationale plasdag. De Continentie stichting vraagt daarmee aandacht voor plasproblemen en probeert op deze manier het taboe rondom ongewenst urineverlies te doorbreken. Een veelvoorkomend probleem bij veel vrouwen na de zwangerschap of door het verouderingsproces.

Een goed initiatief vindt Liselotte, oprichter van Volcare. Dat is een bedrijf uit Zwolle dat lingerie verkoopt voor vrouwen met urineverlies. Liselotte vindt dat er meer aandacht besteed moet worden aan ongewild urineverlies. Er zijn veel oplossingen, bijvoorbeeld bekkenbodemspier oefeningen, maar veel vrouwen weten dat vaak niet. Er heerst een taboe op dit onderwerp en wordt vaak niet over gepraat. 

“Tijdens het werk als verpleegkundige zag ik ook veel vrouwen die last hadden van ongewenst urineverlies. Het viel mij ook op dat veel vrouwen zich schaamde voor dit ongemak”, zegt Liselotte. Ze voelde de ambitie om vrouwen weer zelfverzekerd te laten voelen, ondanks de vrouwelijke ongemakken van het leven! Om deze reden is zij ondergoed gaan ontwerpen speciaal voor vrouwen met urineverlies. 

“Jezelf onzeker voelen door urineverlies? Zonde!”, vindt Liselotte. “Iedere vrouw is mooi en dat gevoel wil ik met Volcare aan iedere vrouw teruggeven!’ Het ondergoed heeft een kruisje met een drielaagse technologie, wat urine opvangt, niet doorlekt en droog aanvoelt. Het ondergoed gooi je na gebruik in de was in plaats van in de prullenbak. Ook goed voor het milieu dus.”

Haar oproep is om urineverlies bespreekbaar te maken en oplossingen te delen. “Je zult verbaasd zijn dat anderen ook last hebben (gehad) van ongewenst urineverlies.”

Zie ook www.volcare.nl

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden