Onderzoek je vooroordelen in de Human Library

Algemeen

Zwolle - Stadkamer houdt zaterdagmiddag 25 september weer een  Human Library. Bezoekers van Stadkamer kunnen mensen van vlees en bloed kunnen lenen voor een kort gesprek. Human Library brengt mensen met elkaar in contact om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. 

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? De titels van de boeken zijn bijvoorbeeld ‘Blind’, ‘Gilles de la Tourette’, ‘Vluchteling’, ‘NSB-kind’ of ‘Slavernij’. Deze en andere ‘boeken’ zitten klaar om verhalen te delen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

De Human Library op 25 september start om 13.30 uur, is in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes in Zwolle, de deelname is gratis. Ter plekke kan men de ‘boeken’ uitzoeken en lenen.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59