Deze meiden zijn klaar voor hun nacht in een hutje van karton.
Deze meiden zijn klaar voor hun nacht in een hutje van karton. Foto: Maaike Petrusma

Derde Nacht op Smaragd

Algemeen

Zwolle - 58 leerlingen van basisschool Smaragd aan de Esdoornstraat hebben van zaterdag op zondag op hun schoolplein geslapen. Ze deden dat in dertien hutten van karton, variërend van vorm en grootte. Prachtig versierd, met graffititeksten, slingers, soms zelfs met kerstlampjes binnen. Het hielp ook dat de drie mooiste hutjes een prijs konden winnen.

Met deze actie hebben de kinderen geld opgehaald voor het werk van Open Doors in Ethiopië. Na de pannenkoeken werd het ingezamelde bedrag van 5.351 euro bekend gemaakt. Toen dat achter de rug was kon het feest echt beginnen, met levend stratego, weerwolven en voetbal. Alles in het donker. Na de marshmallows en een verhaal bij het kampvuur werd het tijd om in de hutjes te kruipen.

Het festival ‘zwetsen en kletsen’ verzorgde een knallend startsein voor de nacht met hun vuurwerk, maar daarna werd er dan toch echt geslapen. 

Een van de hutten heeft midden in de nacht wel wat herstelwerk nodig gehad, maar dankzij het mooie weer heeft iedereen de nacht echt buiten kunnen slapen. 

De volgende ochtend hebben veel kinderen en ouders de aansluitende dienst in de Opstandingskerk bezocht.