Afbeelding
Foto:

Single ‘Hey! Spring in de zee’ van Zwollenaar uitgebracht

Algemeen

Zwolle - Op vrijdag 16 juli wordt de single Hey! Spring in de zee van singer songwriter Pieter Leendertse uitgebracht op Spotify en alle andere streamingkanalen. Het is de eerste single van de Zwolse zanger/ liedjesschrijver, die zijn inspiratie voor het schrijven van deze song heeft gehaald uit zijn liefde voor zon, zee en de Waddeneilanden.

“In het nummer probeer ik het gevoel van vrijheid en het ultieme strandgevoel over te brengen naar de luisteraar. Echt een happy song”, vertelt Leendertse. “Als je het nummer luistert lijkt het net alsof je jezelf op het strand bevindt”. Dat hij geïnspireerd wordt door artiesten als Ed Sheeran, Amos Lee en Nederlandstalige artiesten zoals Nick & Simon, is in de single duidelijk terug te horen.

Naast dat de liedjesschrijver muziek schrijft en maakt op de Wadden, werkt hij veelal vanuit zijn thuisbasis Zwolle. Leendertse: “Daar schrijf ik en maak ik ook veel muziek. Onder andere bij het Zwolse songwriters Gilde”. Het nummer werd opgenomen in de Zwolse Genesis Studio en verder uitgewerkt bij Teejay Studio - Music and Sound Design Amsterdam. Zijn ultieme muzikale droom is om ooit een hit te scoren met zijn eigen muziek. “Hopelijk is dit nummer een stap in de goede richting!’, besluit Leendertse.