Maquette paviljoen Uitgesteld Verlangen in 2022.
Maquette paviljoen Uitgesteld Verlangen in 2022. Foto: ABZ

‘Uitgesteld verlangen’ is het thema van zomerexpositie ABZ

Algemeen

Zwolle - Op het Broerenkerkplein wordt van donderdag 24 juni tot zondag 11 juli de zomerexpositie gehouden van Architectuur Biënnale Zwolle (ABZ). De Biënnale zelf wordt weer gehouden in 2022.

Het thema van de expositie is treffend: ‘Uitgesteld verlangen’. Deze tweejaarlijkse expositie kon immers niet doorgaan. En ook dit jaar niet in de vorm die de gezamenlijke architecten in Zwolle bedacht hadden. 

Maar de organisatie kijkt wel alvast vooruit naar 2022 en blikt terug op het thema ‘Bruggen’ van 2016 en ‘Stegen’ van 2018. Locatie voor deze zomerexpositie is het Broerenkerkplein, waar in 2022 ook Biënnale wordt gehouden.

De magie van de locatie, de kleine maquette en de films van de bijzondere transformaties tijdens de vorige Biënnales zullen de bezoekers nieuwsgierig maken naar de Biënnale in 2022.

De zomerexpositie wordt georganiseerd door het BNA architectennetwerk COZA ism ZAP. Het organiserende team bestaat uit acht Zwolse architecten namens architectenbureaus, waaronder leden van het Zwols Architectuur Podium. 

De ABZ zomerexpositie vindt plaats van 24 juni tot 11 juli en sluit aan bij het evenement PROTO, waar creatieve makers werk exposeren in de stad Zwolle. 

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50