De Buurtkamer in wijkcentrum Gerenlanden is open op woensdag, van 10.00 tot 12.00 uur.
De Buurtkamer in wijkcentrum Gerenlanden is open op woensdag, van 10.00 tot 12.00 uur. Foto:

SamenZwolle: Van een bezoekaan de buurtkamer tot wandelen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle is een stad waar mensen voor elkaar zorgen. Het hele jaar door, maar juist in deze tijd, wil SamenZwolle een helpende hand bieden. Wie de komende tijd wel wat extra hulp kan gebruiken of juist hulp wil aanbieden, kan mailen naar info@samenzwolle.nl of bellen met 038 - 750 83 87. Meer informatie staat op www.samenzwolle.nl.

Buurtkamer Gerenlanden

De Buurtkamer in wijkcentrum Gerenlanden is open op woensdag, van 10.00 tot 12.00 uur. Senioren kunnen er terecht voor een kopje koffie of thee, een gezellig praatje, een bordspel spelen, puzzel of om de krant lezen. Bezoekers doen nieuwe sociale contacten op en hebben een gezellige ochtend. Entree bedraagt 3 euro, aanmelden is gewenst.

Aanmelden via www.samenzwolle.nl/gerenlanden of 038 - 7508387.

Samen wandelen

Samen wandelen én nieuwe mensen kan elke donderdag van 12.00 tot 13.00 uur. Studenten van de Landstede-opleiding Sport en Bewegen houden dan een gezamenlijke wandeling op het Sportpark Noord bij SV HTC. Iedereen is welkom, jong tot oud, om op een laagdrempelige manier in beweging te komen. Deelname is kosteloos, aanmelden is wél verplicht om de coronamaatregelen te handhaven.

Aanmelden via www.samenzwolle.nl/wandeling of 038 - 7508387.

DansLokaal op TV

Zondag 30 mei is er weer DansLokaal TV. Om 14.00 uur is de zevende aflevering te zien bij RTV Focus, de stadszender van Zwolle. Deze aflevering is een ode aan de Oud Roze senioren in Zwolle. Danservaring is niet nodig, alleen zin om te dansen en te bewegen. Gina Maria neemt de presentatie voor haar rekening en zal alle passen luid en duidelijk uitleggen.

Meer informatie op www.samenzwolle.nl/danslokaaltv

Man (93) zoekt maatje

Voor een meneer van 93 jaar, wonend in Berkum, is Icare op zoek naar een mannelijk maatje. Zijn grote hobby is klussen en rommelen in zijn schuur, vroeger heeft hij kunstwerken gemaakt van zilver en tin. Hij vindt het fijn om erop uit te gaan; de binnenstad trekt erg, maar dit lukt hem niet meer alleen. Hij zou het fijn vinden als er iemand eens in de zoveel weken met hem op pad wil gaan zodat hij er even uit is. Hij heeft zelf geen fiets meer, maar houdt wel erg van fietsen. Hier valt wellicht iets in te regelen, maar met de auto op pad gaan is ook een optie.

Reageren via www.samenzwolle.nl/maatjeberkum of 038 - 7508387.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 17 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 18 uur geleden