Beeldentuin van Kasteel Het Nijenhuis gaat open

Algemeen

Heino - Nu het kabinet heeft aangekondigd dat de doorstroomlocaties buiten weer open mogen,  gaat ook de beeldentuin bij Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe open. Rond het kasteel,  een van de best bewaarde havezaten van Overijssel, ligt een beeldentuin van 4,5 hectare. 

Tot 1984 werd Kasteel het Nijenhuis (waarvan de eerste vermelding dateert van 1382) bewoond  door Dirk Hannema (1895 – 1984). Zijn verzameling vormt de basis van Museum de Fundatie  Zwolle en Heino/Wijhe. De beeldentuin rond het kasteel bestaat uit siertuinen afgewisseld met  bossen. Hier worden ruim 100 beelden uit de collecties van Museum de Fundatie, Museum  Beelden aan Zee en Provincie Overijssel tentoongesteld.  

Tussen de bomen en op de gazons zijn sculpturen te zien van de laat 18de eeuw tot nu, van  kunstenaars als Ossip Zadkine, Charlotte van Pallandt, Tom Claassen, the Zhou Brothers, Eugene  Dodeigne, Dora Dolz en Ronald A. Westerhuis.  

Het kasteel, waar normaal gesproken wisselende tentoonstellingen en collectie worden getoond,  is vooralsnog tijdelijk gesloten. In de beeldentuin gelden de regels uit het museumprotocol, om  voor iedereen het bezoek zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen.  

Tickets kunnen vanaf vandaag, tegen een gereduceerd tarief, gereserveerd worden via de website  van Museum de Fundatie: museumdefundatie.nl  

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30