Afbeelding
Foto: Mark Uyl

Anneke van Giersbergen met nieuw materiaal naar Hedon

Algemeen

Zwolle - Eind februari, midden in de lockdown die de muziekwereld op pauze zette, verscheen ‘The Darkest Skies Are The Brightest’. Het is alweer het 23e album in de carrie`re van muzikale duizendpoot Anneke van Giersbergen. Samen met haar band presenteert ze de plaat zondag 17 oktober live in Zwols poppodium Hedon. Kaartverkoop loopt via www.hedon-zwolle.nl.

De albumtitel ‘The Darkest Skies Are The Brightest’ verwijst naar de gedachte dat je juist in de donkerste dagen van je leven tot de helderste inzichten komt. De noodzaak om dit album te maken drong zich aan Anneke op toen ze worstelde met onzekerheid rondom het voortbestaan van haar band VUUR en haar huwelijk onverwacht in een crisis belandde.

Ze trok zich terug in een huisje aan de bosrand met alleen een akoestische gitaar en wat opnameapparatuur, met als resultaat: een ontroerend en pijnlijk openhartig album. Zowel tekstueel als muzikaal legt Anneke haar ziel bloot in een intiem geheel van verhalende songs, ondersteund door akoestische gitaren, strijkers, blazers, slagwerk, verbonden door haar hypnotiserende stem.

Dat Anneke uit deze crisis kwam met niet alleen een bijzonder nieuw album, maar ook een hervonden connectie met haar man, bewijst dat zelfs de duisterste dagen licht kunnen voortbrengen.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59