Afbeelding

Uitprobeerdag Digitale Hulpmiddelen voor ouderen

Algemeen

Zwolle - Digitale hulpmiddelen uitproberen die beschikbaar zijn voor ouderen en zorgverleners, dat kan op de Uitprobeerdag Digitale Hulpmiddelen. Apparaten, platformen en apps met hetzelfde doel: het contact en de zorg tussen ouderen en hun omgeving eenvoudiger en prettiger maken.

Contact met anderen is voor veel ouderen belangrijk. Mar niet elke oudere gaat er makkelijk op uit, bijvoorbeeld door fysieke beperkingen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel digitale hulpmiddelen die het ouderen makkelijker maken om in contact te blijven met de buitenwereld. Sommige van deze hulpmiddelen kunnen zelfs ondersteunend zijn bij het bieden van zorg. Ouderen met weinig digitale vaardigheden zijn vaak huiverig voor de digitale hulpmiddelen, maar de praktijk wijst uit dat dat niet nodig is.

De Uitprobeerdag Digitale Hulpmiddelen biedt een overzicht van digitale hulpmiddelen die beschikbaar zijn voor ouderen en zorgverleners. Dit zijn apparaten, platformen en apps met een gezamenlijk doel: het contact en de zorg tussen ouderen en hun omgeving eenvoudiger en prettiger maken. Op deze informatiemarkt kan gekeken worden welk product het beste past bij de zorgvraag.

De Uitprobeerdag is op 9 oktober in De Stadkamer, van 11.00 tot 16.00 uur en is gratis te bezoeken. Het biedt een overzicht van veelgebruikte digitale hulpmiddelen en er worden demonstraties gegeven van het gebruik ervan. De Uitprobeerdag Digitale Hulpmiddelen is een initiatief van WijZ Welzijn, Espria Ledenvereniging, de Stadkamer en Samenouderen. 

Voor meer informatie ga naar www.samenzwolle.nl/activiteiten

SamenOuderen is een samenwerking tussen diverse (zorg)instellingen en organisaties om zoveel mogelijk activiteiten voor Zwolse ouderen te organiseren. Meer informatie is te vinden op www.samenzwolle.nl/samenouderen of 038 - 750 83 87 .

Afbeelding
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43