Afbeelding

Lekker vies worden op vernieuwd schoolplein

Algemeen

Zwolle - “Je wordt er wel vies van” - Een kleuter uit groep 1 pakt met beide handen modder vast en laat het door zijn vingers sijpelen. Hij en zijn klasgenootjes genieten met volle teugen van de nieuwe waterpomp op het schoolplein van christelijke basisschool de Zuidster aan de Munterkamp in Zwolle-Zuid. 

De eerste fase van het nieuwe schoolplein in Gerenlanden in Zwolle Zuid is in de meivakantie afgerond. De hoveniers van Donkergroen maakten het schoolplein al een stuk groener. 


Maar net als veel dingen op school werd het samen gedaan: met dank aan veel ouders en collega’s die hielpen in de voorbereidingen. 

“Op de eerste zaterdag in de meivakantie hebben we met veel ouders en collega’s de beginnende werkzaamheden voor ons plein kunnen realiseren: tegels sjouwen, struiken verwijderen en een boulder/ klimmuur maken. Later in deze vakantie werkte Donkergroen aan de groene heuvels bij de kleuters (inclusief glijbaan, tunnel en klimboom), is de waterpomp geslagen en gezet en zijn groene zones gecreëerd door middel van beplanting”, vertelt schooldirecteur Marianne Westerman. 


“Ook staat er met dank aan alle ouders van de Zuidster een grote nestschommel op het midden-en bovenbouwplein.” De tweede fase wordt na de zomervakantie afgerond en er zal dan ook een officiële opening zijn van ons groene schoolplein.


Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59