Afbeelding

Zwolse triatleet beste Nederlander op EK Ironman

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Tijdens het EK Ironman in Frankfurt eerder deze maand heeft Zwollenaar Han Peter Lucas professionele triatleten het nakijken gegeven. Hij eindigt als eerste Nederlander, tweede in zijn leeftijdsklasse en in totaal op de 34e plek van 1.500 deelnemers. 

De Iron man is de hele triatlon: 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en daarna nog een marathon (42,2 kilometer) lopen. Lucas deed het binnen 9 uur en 10 minuten. 

Hij mag nu naar het WK, in februari op Hawaii. “Dat is een droom die uitkomt”, zegt hij. De komende tijd wordt het trainen, trainen en nog eens trainen om het in februari 2022 op te nemen tegen de top van de wereld. Het wordt nu belangrijk om ervoor te zorgen dat mijn uitrusting tip top in orde is. “Met de juiste hulp van familie en vrienden en hopelijk toekomstige sponsors, hoop ik deze droom samen waar te maken.”

Hoe heeft deze Zwollenaar dit voor elkaar gekregen? Lucas: “Het is een kwestie van discipline, trainen, voeding, een geweldige vrouw, de juiste mensen die me helpen en een beetje talent. Waar ik overigens wel een beetje laat achter kom, op mijn veertigste.”

Lucas: ‘“Ik had in mijn hoofd hoe snel ik ieder onderdeel wilde voltooien. En wist dat mijn voeding erg belangrijk zou zijn. Ik heb veel steun en hulp gehad mijn vrouw en kinderen, mijn trainer en familie en vrienden. Dat ik me nu Ironman mag noemen is te gek!”

Tijdens de race in Frankfurt leefde het thuisfront mee via een live tracker app van Ironman en ook via een vriend ter plaatse die iedereen in een groepsapp op de hoogte hield. “Niemand geloofde wat daar in Frankfurt gebeurde, we waren al blij als hij zou finishen”, zegt een vriend.

Afbeelding
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden