Bibliotheek aan Huis zorgt dat mensen die zelf fysiek niet in staat zijn Stadkamer te bezoeken, boeken krijgen thuisbezorgd.
Bibliotheek aan Huis zorgt dat mensen die zelf fysiek niet in staat zijn Stadkamer te bezoeken, boeken krijgen thuisbezorgd.

ZwolleDoet!: van praten over boeken tot koken met een groep

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Wie op zoek is naar ondersteuning, iets wil doen voor een ander en meer informatie over de mogelijkheden zoekt voor coronaproof vrijwilligerswerk kan mailen naar info@zwolledoet.nl of bellen met 038 - 422 5200.

Begeleiders Voetbalteam

Al ruim 10 jaar wordt er bij HTC gevoetbald door een groep mannen en vrouwen van 15 tot en met 50 jaar die wat meer aandacht en handvatten nodig hebben en daardoor lastig meekomen in een regulier elftal. Het team is op dit moment zo groot dat er twee elftallen mee gevuld kunnen worden. Voor deze teams is HTC hard op zoek naar extra begeleiding. De trainer/coach is elke dinsdag en zaterdag aanwezig, maar omdat de groep momenteel uit  achttien spelers bestaat is het belangrijk om meerdere begeleiders per wedstrijd/training te hebben.
Reageren via www.zwolledoet.nl/htc of  038 - 422 5200.

Dierenambulance

De Dierenambulance is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. In deze functie is geen dag hetzelfde. De vrijwilligers bieden hulp aan gewonde dieren, vervoeren ze met de ambulance naar de kliniek of verlenen eerste hulp. Ervaring is niet nodig, wel goed kunnen omgaan met dieren én met mensen.
Reageren via www.zwolledoet.nl/dierenambulance of 038 - 422 5200.

Bibliotheek aan Huis

Voor iedereen die van lezen en luisteren houdt, die zich wil laten inspireren, maar er niet zelf op uit kan gaan is er de Bibliotheek aan Huis. Een initiatief voor ouderen, mensen met een beperking of anderen die zelf fysiek niet in staat zijn Stadkamer te bezoeken. De vrijwilligers van Bibliotheek aan Huis gaan in gesprek met deze Zwollenaren over hun leeswens en bezorgen hun boeken eens in de zoveel weken aan huis.
Reageren via www.zwolledoet.nl/aanhuis of 038 - 422 5200.

Gek op koken?

In de Wipstrik is Overbruggingshuis de IJsselhof, een tijdelijke verblijfplek voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. De groep van veertien mensen is divers, zowel qua leeftijden als ziektebeelden, maar heeft één ding gemeen: ze vinden het leuk om samen te koken. Een kookvrijwilliger kom je minimaal een keer per week per week langs om samen met de cliënten boodschappen te doen en er samen voor te zorgen dat er een maaltijd op tafel staat.
Reageren via www.zwolledoet.nl/kookvrijwilligers of 038 - 422 5200.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43