Afbeelding

Feestelijk begin leerecosysteem ‘Buitengeluk’

Algemeen

Zwolle - Het leerecosysteem ‘Buitengeluk’ gaat donderdag 2 september van start. Tijdens een feestelijke kick off geven de kinderen van BSO Doomijn aan de IJsselcentraleweg het startschot door het maken van een waterabsorptiebaan en laten ze zien hoe je slim kunt omgaan met water.
Binnen een leerecosysteem werken opvang en scholen en buitenschoolse organisaties zoals welzijnsorganisaties en kunst- en cultuuraanbieders samen en worden bestaande leermogelijkheden met elkaar verbonden. Kinderen worden hierdoor zowel op school als buitenschool geprikkeld en gestimuleerd om nieuwe dingen te ontdekken en te leren over wetenschap, natuur en technologie.

De komende periode werken verschillende Zwolse organisaties samen en gaan ze met kinderen aan de slag en op zoek naar Buitengeluk. Kinderen gaan ontdekken hoe ze zelf een plek maken waar ze gelukkig van worden. Ze gaan aan de slag met het bouwen van insectenhotels, nestkastjes, ontdekken smaakplezier en wat gezond en lekker eten is uit bijvoorbeeld een eigen moestuin. Ook wordt een waterabsorbtiebaan gemaakt. 

Het leerecosysteem Buitengeluk is een samenwerking tussen: Gemeente Zwolle, BSO Doomijn, IKC IJsselhof, Xplosief, wijkboerderij ’t Spiekertje, Travers Welzijn, NMO Overijssel , Scouting IJsselgroep Zwolle-Zuid en Stadkamer. Alle partijen brengen expertise in, daardoor worden diverse leergebieden aan elkaar verbonden: Talenten, Wetenschap en Technologie, Maakkunde, Cultuur en Natuur.

Het leerecosysteem in Zwolle is onderdeel van een landelijk meerjarig project van de Vereniging van Science Center, NEMO en Naturalis: Talentontwikkeling in een leerecosysteem. Stadkamer is samen met drie andere pilots (Tilburg, Eindhoven/ Weert en Groningen) uitgekozen om mee te gaan draaien in een pilotfase binnen dit project dat deels gesubsidieerd wordt door het Mondriaan Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds en de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59