Powerwalken tegen overgewicht

Algemeen

Zwolle - Revalidatiecentrum Vogellanden en SportService Zwolle gaan mensen helpen om van hun overgewicht af te komen. Ze doen dat met powerwalken: een laagdrempelige sport waarbij op een hoog tempo gewandeld wordt, met kracht- en conditieoefeningen tussendoor. 

Sinds 2015 begeleidt revalidatiecentrum Vogellanden al in de Integrale Behandeling Overgewicht (IBO) mensen met obesitas om af te vallen en een duurzame gezonde leefstijl te ontwikkelen. Door de coronamaatregelen in 2020 konden de deelnemers van de IBO niet sporten in de sportzaal. Er is toen begonnen met powerwalking.

Samen met SportService Zwolle wil Vogellanden de drempel voor deelnemers van de Integrale Behandeling Overgewicht verlagen om een gezonde leefstijl eigen te maken buiten de begeleiding van de IBO. Daarom neemt SportService Zwolle per september een van de trainingen powerwalking van Vogellanden over. 

Mensen die deelnemen aan de IBO kunnen een actieve leefstijl zo ook buiten de behandeling makkelijker oppakken en volhouden door met SportService Zwolle onder andere op het Sportpark Marslanden te gaan bewegen. Daarnaast wordt dit sportmoment ook toegankelijk voor mensen met een maatje meer die niet deelnemen aan de Integrale Behandeling Overgewicht. 

Door de hedendaagse leefstijl en vergrijzing van de samenleving, zijn er steeds meer mensen met één of meer chronische ziekten. Bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas. Veel van deze aandoeningen zijn het gevolg te weinig bewegen, ongezonde voeding en stress. 

Vanaf 1 september kan iedereen met een maatje meer op woensdag van 8.30 tot 9.30 uur meedoen met powerwalking in het Park de Wezenlanden. Het volgen van een proefles is gratis. 

Mail voor aanmelden of meer informatie naar v.habekotte@sportservicezwolle.nl. Meer weten over de Integrale Behandeling Overgewicht van Vogellanden staat op www.vogellanden.nl/ibo.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 22 uur geleden