ZwolleDoet! zoekt vrijwillige gidsen die over het Geheim van de IJssellinie willen vertellen en bezoekers rondleiden.
ZwolleDoet! zoekt vrijwillige gidsen die over het Geheim van de IJssellinie willen vertellen en bezoekers rondleiden.

ZwolleDoet!: van vertellen over bunkers tot boodschappen doen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Wie op zoek is naar ondersteuning, iets wil doen voor een ander en meer informatie over de mogelijkheden zoekt voor coronaproof vrijwilligerswerk kan mailen naar info@zwolledoet.nl of bellen met 038 - 422 5200.

Boodschappenmaatje in Stadshagen

Voor een bewoonster in Werkeren is IJsselheem op zoek naar een vrijwilligster die mee kan gaan om samen boodschappen te doen in het winkelcentrum van Stadshagen. Mevrouw, die in een rolstoel zit, heeft duidelijkheid en zekerheid nodig. Ze zou het ook leuk vinden af en toe een wandeling te maken. Dag en tijd is in overleg.

Reageren via www.zwolledoet.nl/boodschappenmaatje/stadshagen of 038 - 422 5200.

Het Geheim van de IJssellinie

Tot 1990 was alles rondom De IJssellinie geheim, niemand wist wat het precies was. Dit boeiend stukje Nederlandse geschiedenis ligt aan de IJssel en de N377 met een kern aan bunkers en kazematten bij Olst. De organisatie is op zoek naar vrijwillige gidsen die over het Geheim van de IJssellinie willen vertellen en bezoekers rondleiden. Vrijwilligers krijgen een opleiding om kennis op te doen over de Koude Oorlog en een training om gids te worden. De inzet is vooral ingezet op zaterdagen tussen maart en oktober.

Reageren via www.zwolledoet.nl/geheimvandeijssel of 038 - 422 5200.

Papiaments

In Woonzorgcentrum de Berkumstede woont een mevrouw die behoefte heeft om met iemand te praten die de Papiamentse taal of Engels beheerst. Mevrouw heeft dementie, maar zou het erg gezellig vinden met iemand te praten en af en toe een stukje te wandelen. Dag en tijd is in overleg.
Reageren via www.zwolledoet.nl/papiaments of 038 - 422 5200.

Logistiek bij Unicef

Unicef zoekt een vrijwilliger met eigen ruimte voor opslag. De logistiek vrijwilliger zorgt voor beheer en administratie van de goederenstroom van de licentiepartner naar de regio en vice versa. Hij voorziet de verkooppunten van licentie artikelen, houdt toezicht op de voorraden en regelt de afrekening met de verkooppunten. de vrijwilliger onderhoudt de contacten met de licentiepartners met betrekking tot bestellingen, verzending en retournering van goederen.

Reageren via www.zwolledoet.nl/unicef of 038 - 422 5200.