De expohal van het politiebureau in Zwolle.
De expohal van het politiebureau in Zwolle. Foto: Lianne de Kort

Bezoekers kunstatelier Stichting Focus exposeren in politiebureau

Algemeen

Zwolle - Bezoekers van het kunstatelier van Stichting Focus exposeren vanaf dinsdag 2 februari in de hal van het hoofdkantoor politie IJsselland aan de Koggelaan. 

Stichting Focus zet zich al bijna 25 jaar in voor de verbetering van de positie van mensen met een psychische kwetsbaarheid en voor mensen die niet als vanzelfsprekend hun weg vinden in de maatschappij. Stichting Focus is een zogenoemde cliëntgestuurde organisatie en een expertisecentrum op het gebied van herstel en ervaringsdeskundigheid.

Voor herstel heeft Focus onder andere een textiel- en kunstatelier. Hier komen mensen bij elkaar om structuur in hun dag te hebben, sociale contacten en creatieve ontwikkeling.

Aan de hand van het thema ‘Kippenvel’, hebben onze deelnemers in het kunstatelier zich creatief geuit. Na maanden van schetsen en schilderen wordt een aantal werken aan het publiek getoond. Heel gevarieerd werk, zowel intuïtief als expressief, van feeërieke, dromerige beelden tot maatschappelijk kritische schilderijen.

De werken zijn te zien in het hoofdkantoor van politiebureau IJsselland aan de Koggelaan 8 in Zwolle, wie binnenkomt staat meteen in de grote expositiehal. De entree is gratis. Aan de balie kunnen bezoekers vragen naar de expositielijst, daarop staan de namen van onze exposanten, extra informatie over het werk en eventueel de verkoopprijzen.

Openingstijden:  maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

Donderdag van 8.00 tot 20.00 uur

Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Zie ook www.focuszwolle.nl