Ergin in zijn nieuw kapperszaak.
Ergin in zijn nieuw kapperszaak.

Kapsalon Assendorp heropend in nieuw pand

Algemeen

Zwolle - Kapper Ergin Uzunyayla is met zijn kapsalon Assendorp verhuisd naar de overkant van de Assendorperstraat. 

De 48-jarig Ergin heeft een groot aantal Zwollenaren als klant. Niet alleen Assendorpers weten hem te vinden maar ook vele andere Zwollenaren en zelfs van buiten de stad. Hij heeft nu na achttien jaar, weer een grote stap gewaagd en aan de overkant van zijn oude kapperszaak aan de Assendorperstraat op nummer 37 een eigen pand gekocht. 

Hij krijgt weer een stamtafel met gratis koffie waaraan klanten gezellig Zwols kunnen praten als ze op hun beurt moet wachten. Overigens op afspraak kan nu ook. 

Ergin komt oorspronkelijk uit de provincie Bingol in Turkije. Hij heeft in Groningen een kappersopleiding gedaan en begon in 2004 zijn eigen kapsalon onder de naam Kapsalon Assendorp. Deze naam heeft de zaak altijd gehouden. Ergin maakte werkdagen van soms tien uur en dat zes dagen per week. Hij is hoopvol want na de coronasluiting zijn de vaste klanten weer terug gekomen.

Hij is echt trots om inmiddels een echte Zwollenaar te zijn. Klanten kunnen inmiddels in de nieuwe zaak terecht. Op maandag 23 augustus is de officiële opening. Ook burgemeester Peter Snijders zegde toe langs te komen.