De zussen Lieke en Anne van der Vegt.  ‘Hier kun je niet omheen’ is hun eerste grote productie als zussen en makersduo.
De zussen Lieke en Anne van der Vegt. ‘Hier kun je niet omheen’ is hun eerste grote productie als zussen en makersduo. Foto: Qiqi van Boheemen

‘Hier kun je niet omheen’: theater met én over voorbijgangers

Algemeen

Zwolle - De zussen Lieke en Anne van der Vegt, spelen dinsdag 17, woensdag 18, zaterdag 28, en zondag 29 augustus  de voorstelling ‘Hier kun je niet omheen’. Het is een installatie-voorstelling in een leegstaand winkelpand in de binnenstad van Zwolle. 

De zussen staan aan het begin van hun carriére als theatermakers. Hun doel: “het Zwolse kunst- en cultuurlandschap te verrijken en een boost te geven”. 

Middenin de drukke winkelstraat is een winkelpand omgetoverd tot speelvloer. De voorstelling gaat over en wordt gespeeld mét de toevallige voorbijgangers, waarbij de grens tussen werkelijkheid en theater vervaagt. In ‘Hier kun je niet omheen’ wordt de straat omgetoverd tot muziekstuk, waarbij de compositie wordt bepaald door de bewegingen van voorbijgangers. In de voorstelling vragen de zussen zich af: Wat blijft en wat gaat voorbij in de drukte van de stad? En, wat gebeurt er als de voorbijganger eens niet voorbij gaat?

De zussen Lieke en Anne van der Vegt vormen samen een makersduo dat werkt vanuit de speelse verwondering en nieuwsgierigheid naar de wereld. Lieke studeerde in 2020 af als performer aan de Toneelacademie Maastricht, waar Anne in 2023 zal afstuderen als regisseur. ‘Hier kun je niet omheen’ is hun eerste grote productie als zussen en makersduo. Tickets en meer info via www.zwolsetheaters.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30