Female person with high pressure water gun in hands cleans car mats, touchless carwash. Young woman on self-service automobile washing. Outdoor vehicle cleaning at summer day
Female person with high pressure water gun in hands cleans car mats, touchless carwash. Young woman on self-service automobile washing. Outdoor vehicle cleaning at summer day
aangeboden door mijnautomatten.nl

Nuttige tips waarmee automatten reinigen een fluitje van een cent is

· leestijd 1 minuut Algemeen

Automatten dragen bij aan een stuk veiligheid onderweg, zorgen ervoor dat de vloer van het auto-interieur schoon en netjes blijft en zorgen voor een fraaie uitstraling. Met deze optelsom ga je net even prettiger de weg op. Niettemin is het onderhouden van vloermatten voor veel mensen een ondergeschoven kindje. Door de slijtageslag van steentjes die je mee naar binnen neemt en modder, pekel en vocht, is het juist verstandig om de matten regelmatig schoon te maken. Staat deze onderhoudsklus binnenkort ook bij jou op de planning? Lees dan snel verder, want met een paar nuttige tips is automatten reinigen een fluitje van een cent. 

Vlekken boenen 

Om het grove vuil zoals bladeren, steentjes en opgedroogde modder te verwijderen, kun je het beste beginnen met het stofzuigen van de vloermatten. Voor een optimaal resultaat gebruik je een krachtige stofzuiger die bij de meeste wasstraten beschikbaar is. Pak je de klus thuis aan? Dan kun je natuurlijk ook je eigen stofzuiger gebruiken. Is er op de matten in jouw auto ook sprake van hardnekkiger vuil en vlekken? Met behulp van warm water krijg je die er misschien wel uit. Het poetsen werkt het beste door de vlek met vloeiende bewegingen te behandelen met een borstel. Als alleen water niet voldoende is, kun je daar ook een milde allesreiniger aan toevoegen. Voordat je de complete mat ermee reinigt, is het verstandig om het middel eerst op een opvallend gedeelte uit te proberen. Het materiaal van de automat kan beschadigd raken door te sterke schoonmaakmiddelen.

Pasvormmatten 

Maar naarmate de jaren vorderen zijn automatten na verloop van tijd aan vervangingen toe, hoe goed je ze ook onderhoudt. Met een nieuwe mattenset is het interieur weer helemaal spik en span. Er zijn automatten in vele soorten en maten te verkrijgen. Kies je voor automatten die veilig zijn, een mooie uitstraling hebben en net zo goed passen als de originele set? Kies dan voor pasvormmatten in exact dezelfde maat en met een automatten bevestiging die gelijk is aan die van de oorspronkelijke versie. Hiermee kunnen ze niet verschuiven tijdens het rijden. Omdat de automatten worden vervaardigd van hoogwaardige tapijtsoorten, gaan ze jarenlang mee. Uiteraard wil het oog ook wat. Daarom zijn de matten leverbaar in diverse stijlvolle kleuren, compleet met een bijpassende randafwerking.