Afbeelding

Opera in de wei: concert tussen de schapen en konijnen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Operazangeres Irene Hoogveld en Dierenweide Kakel & Co in Stadshagen spelen en zingen zaterdag 28 augustus ‘Opera in de wei’. Tussen de schapen, kippen en konijnen brengt Irene Hoogveld, ook vrijwilliger bij de dierenweide, twee keer een mini-opera ten gehore. De kaartverkoop is gestart, de opbrengst komt ten goede aan Kakel & Co.

Irene woont in Holtenbroek en is sinds vorig jaar vrijwilliger bij Kakel & Co. Wekelijks voert ze de dieren. Om de weide te ondersteunen en meer bekendheid te geven geeft zij eind augustus twee kleinschalige concerten. Midden in de wei zingt ze muzikale verhalen in haar eigen geliefde genre: opera.

Nederlandstalige opera ‘Bij Opera in de wei’ zingt Irene haar eigen programma ‘Eer(s)t de dame’, een zelf geschreven Nederlandstalige opera. ‘Eer(s)t de dame’ ontstond jaren geleden in Irenes verbeelding. Het zat haar, levend in de operawereld, niet lekker dat ze nooit iets over eigen land en cultuur in haar eigen taal kon zingen. 

Toen haar volle concertagenda vanwege corona leegstroomde, besloot ze haar droom uit te werken. Zo werd ‘Eer(s)t de dame’ geboren: drie mini-opera’s van circa twintig minuten met een Nederlands verhaal. Irene neemt het publiek mee in een levendige schets van het ontstaan van de opera. Als verhalenverteller schildert zij de context van de uiteenlopende libretto’s, dat zijn de tekstboekjes waarin de tekst meegelezen kan worden.  

Zaterdag 28 augustus klinkt om 11.00 uur ‘Dit is Emma’, over de Nederlandse Koningin Emma. Om 14.00 uur zingt Irene ‘Verhalen uit het Oosten’, over drie figuren uit Oost-Nederland en hun lokale folklore. De mini-opera’s worden gecombineerd met bekende opera-aria’s.

Vanwege het kleinschalige en laagdrempelige karakter is het evenement ook heel geschikt voor kinderen. Bezoekers kunnen zelf een stoel of kleedje meenemen om op te zitten. Uiteraard zorgt de organisatie voor voldoende onderlinge afstand.

De kaartverkoop voor is inmiddels gestart, kaarten kosten 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen. Alle opbrengsten gaan naar Kakel & Co. Er is ook een wortel-sponsoractie: voor 2 euro extra kopen bezoekers een wortel voor de dieren. 

Meer informatie via www.irenehoogveld.com/eerstdedame Aanmelden kan via contact@irenehoogveld.com.. Meld in de mail de voorkeur voor voorstelling en tijdstip. 

Afbeelding