Afbeelding
aangeboden door Webnexus

Hoe een goede website leidt tot betere prestaties van jouw website

· leestijd 1 minuut Algemeen

Iedereen met een website is op zoek naar manieren om beter te presteren met de betreffende website. Zelfs als de cijfers er allemaal goed uitzien, is het belangrijk om hier toch wel mee bezig te zijn. Stilstaan is namelijk achteruitgaan. Zeker in de snel veranderende wereld van vandaag de dag. Je wilt het liefst op ieder punt van je website helemaal up-to-date zijn. Een goede website vormt daar een belangrijk onderdeel van.

Waarom is webdesign belangrijk?

De reden dat het design voor een website zo belangrijk is, zit hem in meerdere punten. Graag nemen we deze punten bij deze met je door, zodat je precies weet wat de waarde van een sterke website is. Zo zorgt een effectief webdesign bijvoorbeeld voor:

  • Uitstraling: Uitstraling is een extreem belangrijk onderdeel van een website. De uitstraling is namelijk verantwoordelijk voor het gevoel dat een bezoeker bij de website krijgt. Vaak is dit een onbewust proces. Wanneer je een website opent, heb je direct een bepaalde eerste indruk. Je wilt natuurlijk wel dat deze eerste indruk van jouw website positief is. Een goed bedacht design staat hier aan de basis van.

  • Herkenbaarheid: Daarnaast is het ook met betrekking tot herkenbaarheid belangrijk. De juiste kleuren, afbeeldingen en indeling van jouw website dragen bij aan de herkenbaarheid van je bedrijf of merk. Zeker wanneer je ook bijvoorbeeld op social media en andere locaties aanwezig bent. Een huisstijl spreekt mensen direct aan.

  • Hogere conversie: Een zeker niet onbelangrijk derde punt is dat het tot een hogere conversie leidt. Uiteindelijk is het design natuurlijk een middel om een bepaald doel te bereiken. Voor veel websites komt dit neer op het maken van een verkoop. Voor andere is dit juist dat ze een boodschap willen overbrengen. In alle scenario’s draagt een creatief, doeltreffend design hier aan bij. 


Ben je dus op zoek naar een manier om een goed vormgegeven website te krijgen? Dan helpen we je bij Webnexus graag verder. Als ervaren partij op dit gebied weten we precies waar we op moet letten. Zo zijn we ervan overtuigd dat we ook voor jouw website kunnen bedragen aan het verkrijgen van meer bezoekers, die bovendien langer op de website blijven hangen. De toekomst ziet er dan rooskleurig uit!