Afbeelding

Bezinning

· leestijd 1 minuut Algemeen

Dag John,

Via deze open brief wens ik je prettige kerstdagen. Ik hoop dat je in die tijd een moment voor bezinning onder de kerstboom vindt. Eigenlijk ben jij bij de gratie van het coronavirus nog trainer van mijn club PEC Zwolle. Er is geen geld in kas om je een afkoopsom te betalen, dus mag je blijven hangen in je dug out. Trouwens, in die stoeltjes in de Arena kun je wel erg lekker onderuit zitten hè?

In die anderhalf jaar dat je nu trainer bent van PEC Zwolle ben je er in geslaagd géén goede band met de hondstrouwe supporters van PEC op te bouwen. Sterker nog, laatst verweet je ons dat we in het verleden van bekerwinnaar en Johan Cruyffschaal hangen. Waarom hoorden we je nauwelijks toen we in het voorjaar ‘blind’ onze seizoenkaart verlengden?

Waar ik ook benieuwd naar ben, zijn je fantasierijke opstellingen die iedere keer voor mij als supporter ondoorgrondelijk zijn. Jij hebt er voor doorgeleerd, dus daar moet ik op vertrouwen.

In je tv-praatje na de wedstrijd tegen Emmen hoorde ik je verhalen over twee verdedigende middenvelders die niet meer wisten wat ze moesten doen toen onze spits helaas uitviel. Aanvallen met verdedigend ingestelde spelers? Die zin zorgde spontaan voor het uitvallen van de kerstverlichting hier thuis.

En John, waarom laat je zijn logische vervanger op de bank en stuur je een jonge speler naar de punt van de aanval, terwijl hij een aanvallende middenvelder is? Ben je niet bang dat je zo die knul kapot maakt met deze raadselachtige zet?

Onze reservespits kan er ook wat van John, alleen valt het me op dat hij onder jouw leiding het net niet meer weet te vinden.

Je hebt vast wel eens van Joop Schuman gehoord. Joop was een PEC-er ,een goalgetter die hier 114 doelpunten maakte. Een zogenaamde ‘luie’ spits die op de juiste plek stond als hij de bal op maat kreeg

Zorg trouwens in de winterstop voor nieuw elan op de vleugels. Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat jullie bezig zijn met Aitor Cantalapiedra. Zo’n gast brengt naast snelheid, voorzetten op ‘melkbussenhoogte’, ook goals mee. Bij Panathinaikos komt hij niet aan de bak. In Twente was zijn rendement hoog.

Ik geef jou voor onder de kerstboom een woordenboek. Daarin kun je nazoeken wat het woord blamage betekent. Na de verloren bekerwedstrijd tegen Excelsior weigerde je te praten over een blamage.

Dit woord staat voor gezichtsverlies. Nummer elf van de eredivisie die verliest van nummer 12 van de Keuken Kampioen Divisie is geen blamage?

Tot slot nog één opmerking van een eenvoudige supporter. Wij staan voor iedere wedstrijd praktisch als één man achter PEC Zwolle. Wij willen leuk, aanvallend voetbal zien en veel doelpunten. Verliezen hoort daar bij. In de geestdodende wedstrijden tegen zwakke broeders worden we tureluurs van het stroperige voetbal. Kom tot bezinning John. Groet!

Anton Cramer

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02