Afbeelding
aangeboden door Dutch Label Shop

Waslabels populairder en populairder

· leestijd 1 minuut Algemeen

Ondernemers zien waslabels steeds populairder bij consumenten. Bedrijven gebruiken waslabels namelijk steeds vaker als toevoeging aan een kledingstuk. Je kent waslabels misschien als praktische informatie bij kleding, maar tegenwoordig is dat dus niet meer het enige doel.

Waslabels als marketing product

Waslabels zijn niet alleen meer praktisch tegenwoordig. Ondernemers gebruiken de labels namelijk ook als marketing product. Waarom kunnen waslabels toch niet mooi én praktisch zijn? Een waslabel met kan tegenwoordig helemaal zelf samengesteld worden bij Dutch Label Shop. Een persoonlijke boodschap zorgt er namelijk voor dat klanten zien dat bij het produceren van de kleding tot in de puntjes is nagedacht over alle aspecten van het product. Ondernemers creëren hiermee het gevoel van exclusiviteit bij een product dat er al schitterend uitziet. Ook de kwaliteit van een waslabel wordt steeds belangrijker. In het verleden trokken mensen waslabels direct uit een kledingstuk, omdat het niet lekker zat. Tegenwoordig voel je de waslabels niet eens meer zitten. Niet onbelangrijk, want je wilt wel dat je kleding goed verzorgd wordt. 

Duurzaam met waslabels

Je zou het misschien niet verwachten, maar waslabels dragen ook bij aan de verduurzaming van de wereld. Zoals je inmiddels weet tonen waslabels steeds vaker hoe een kledingstuk is geproduceerd. Hier kun je dus ook zien of de productie duurzaam is verlopen. Dit is slechts het begin, want een waslabel zorgt namelijk ook op een andere manier voor een duurzame wereld. Het naleven van de instructie op een waslabel zorgt er namelijk voor dat jouw kledingstuk veel langer meegaat. Je hoeft minder vaak kleding te kopen, waardoor jouw kledingstuk een veel duurzamer product wordt.

Waarvoor gebruikten we waslabels

Waslabels kennen we van vroeger uit als kledinglabel dat beschrijft hoe je kleding gewassen, of verzorgt moet worden. Het lijkt misschien niet belangrijk, maar deze informatie bespaart een hoop geld. Door je kleding optimaal te wassen en te verzorgen zorg je er namelijk voor dat de kleding langer mee gaat. Het scheelt nogal in de portemonnee als je kleding minder vaak hoeft te kopen in een jaar. Daarbij kan een kledinglabel ook aangeven of het kledingstuk duurzaam is geproduceerd. Een waslabel is als het ware een handleiding voor jouw kledingstuk.