Overhandiging cheque door Annet van Limburg (rechts) en Pim van der Wildt aan Huismanager Lianne Booijink. De stuurgroep bestaat verder uit Tanja Geurtse, Jan Nabers en Joke Vrolijk.
Overhandiging cheque door Annet van Limburg (rechts) en Pim van der Wildt aan Huismanager Lianne Booijink. De stuurgroep bestaat verder uit Tanja Geurtse, Jan Nabers en Joke Vrolijk. Foto: Paul van der Wal Fotografie

Bijzonder afsluiting Ronald McDonald Business Breakfastclub

Algemeen

Zwolle - 2020 had een bijzonder jaar moeten worden voor de Ronald McDonald Business Breakfastclub, die in maart van dit jaar haar 10-jarig bestaan zou vieren. En een bijzonder jaar werd het, zij het anders dan de club zich had voorgesteld. 

Door corona moest er een streep door bijna alle ontbijten en ook de jubileumactiviteiten konden geen doorgang vinden. Maar de afsluiting van het jaar, met de aanbieding van de eindejaarcheque met de opbrengst van 2020 aan de manager van het Huis, Lianne Booiijnk, zou in ieder geval wél de boeken ingaan als een héél speciale, jubileumwaardige gebeurtenis. 

Dinsdagochtend zouden de leden van de club, ieder in hun eigen auto en dus coronaproof, welkom worden geheten door de kerstman bij de McDrive in Zwolle Noord. Maar ook dat kon niet doorgaan. De cheque werd daarom diezelfde ochtend door Annet van Limburg en Pim van der Wildt, als afvaardiging van de stuurgroep, overhandigd aan Huismanager Lianne Booijink. 

Het door de leden bij elkaar gebrachte bedrag van 50.920 euro overtrof de verwachtingen. 

Ondanks dat de fysieke ontbijten dit jaar niet door konden gaan, heeft de stuurgroep toch een aantal activiteiten kunnen organiseren om de verbinding tussen de leden van de ontbijtclub en het Huis in stand te houden. Zo was er een aantal digitale ontbijten (ook eentje waarbij het ontbijt thuis werd bezorgd) en verzorgde een aantal leden gratis webinars. 

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden