De huiskamer van de Vondelkade zoekt een vrijwilliger die bewoners na de avondmaaltijd vermaakt.
De huiskamer van de Vondelkade zoekt een vrijwilliger die bewoners na de avondmaaltijd vermaakt.

ZwolleDoet!: van senioren vermaken tot advies over energie

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Wie ondersteuning zoekt, iets wil doen voor een ander en meer informatie zoekt over de mogelijkheden voor coronaproof vrijwilligerswerk kan reageren via info@zwolledoet.nl of 038 - 422 5200. Tot en met 1 januari is ZwolleDoet! gesloten.

Gezelligheid voor senioren

De bewoners in de huiskamer van de Vondelkade hebben last van een after dinner dip. Deze groep ouderen met geheugenproblemen wil graag wat meer reuring, om vervolgens een goede nachtrust te hebben. Daarom zijn we op zoek naar iemand die na het eten gezelligheid brengt en aandacht geeft: praten over wat hen bezig houdt, wat er in de krant staat, een muziekje draaien, een spel spelen, een kopje koffie schenken en drinken en nog meer. Gevraagd wordt iemand die minimaal één avond in de week beschikbaar is tussen 18.30 en 20.00 uur. Reageren via www.zwolledoet.nl/ouderenvrijwilliger of 038 - 422 5200.

Begeleidster fietslessen

Travers Welzijn is op zoek naar vrijwillige begeleiders bij de fietslessen. De vrouwelijke begeleider bij de fietslessen ondersteunt nieuwe Zwollenaren die willen leren fietsen. De vrijwilliger beoefent praktijk en de theorie, het verzamelpunt is Wijkcentrum Holtenbroek. Het gaat om de maandag- of woensdagochtend. Reageren via www.zwolledoet.nl/fietsvrijwilliger of 038 - 422 5200.

Penningmeester Theater Initiatief Zwolle

Stichting TIZ is een kleinschalig en andersoortig werktheater dat podiumkunst beoefent. Het is een vrijwilligersorganisatie, waarin voorstellingen worden gecreëerd. Er wordt veel gebruik gemaakt van improvisatie en regelmatig komen de spelers met zelfgeschreven teksten. Dit levert uiteindelijk verrassend theater met onverwachte locatiekeuzes. Het bestuur van de Stichting Theater Initiatief Zwolle is op zoek naar een nieuwe penningmeester.

Reageren via www.zwolledoet.nl/penningmeestertiz of 038 422 5200.

Energiecoach Assendorp

Energie besparen in een oudere woning in Assendorp is best lastig. Waar zitten de meest simpele besparingen en waar moet ik de komende jaren in investeren? 50 Tinten Groen Assendorp biedt laagdrempelig professioneel advies en zoekt daarvoor enthousiaste en creatieve buren die samen een opleiding tot energiecoach willen gaan volgen.

Reageren via www.zwolledoet.nl/energiecoach of 038 - 422 5200.