Deze winter brengt Theater de Makkers samen met SamenZwolle en veel andere organisaties in de stad Operatie 1001 lichtjes naar Zwolle.
Deze winter brengt Theater de Makkers samen met SamenZwolle en veel andere organisaties in de stad Operatie 1001 lichtjes naar Zwolle.

SamenZwolle: van samen naarhet ziekenhuis tot 1001 lichtjes

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle is een stad waar mensen voor elkaar zorgen. Het hele jaar door, maar juist in deze tijd, wil SamenZwolle een helpende hand bieden. Wie de komende tijd wel wat extra hulp gebruiken, of juist hulp wil aanbieden, kan een mailtje naar info@samenzwolle.nl of bellen met 038 - 750 83 87. Meer informatie? Kijk op www.samenzwolle.nl.

Vervoer naar het ziekenhuis

ZwolleDoet! heeft vrijwilligers die mensen vervoeren en begeleiden naar het ziekenhuis of een specialist. Wie door een klein sociaal netwerk of een gebrek aan middelen het gevoel alsof je er alleen voor staat, kan er een beroep op doen. Bijvoorbeeld vanwege de aard van de behandeling (oogdruppels, narcose), een belangrijke uitslag waarbij het fijn is dat er iemand meeluistert of omdat je een aandoening of beperking hebt en het alleen niet redt. Alle vrijwilligers zijn zorgvuldig gescreend. Zij kunnen in overleg ook zorgen voor vervoer, hierbij betaal je enkel de onkosten.

Meer informatie via www.zwolledoet.nl/gaatmetjemee of 038 - 422 52 00.

Verras een eenzame oudere met muziek

In de donkere dagen rond Kerst, zorgt SamenOuderen graag voor een lichtpuntje. Voor veel mensen staan de kerstdagen in het teken van samenzijn en gezelligheid. Als er nog maar weinig mensen om je heen staan, kan dit erg confronterend en eenzaam zijn. Dit jaar maakt het coronavirus het allemaal nóg wat lastiger. Ondanks alles zorgt SamenOuderen (initiatief van WijZ welzijn, SamenZwolle en diverse zorgpartners) dit jaar voor een hart onder de riem bij ouderen die dit goed kunnen gebruiken. Samen met de Stadkamer en Gina Maria, zorgen ze voor muzikale verrassingen bij ouderen.

Een verrassing aanvragen kan via www.samenzwolle.nl/lichtpuntje of 038 - 750 83 87.

De Makkers

Deze winter brengt Theater de Makkers samen met SamenZwolle en veel andere organisaties in de stad Operatie 1001 lichtjes naar Zwolle. Ze zoeken 1001 Zwollenaren die hun verhaal willen delen.Spreek de voicemail van Theater de Makkers in en deel kort jouw verhaal: 06-20850341. Theater de Makkers belt dan terug. Alle verhalen worden gekoppeld aan lichtjes, die vervolgens tentoon worden gesteld in theater de Spiegel en daarna thuisbezorgd bij Zwollenaren die deze kerstdagen wel een lichtpuntje kunnen gebruiken.

Meer informatie via www.samenzwolle.nl/1001lichtjes of mail naar info@samenzwolle.nl.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 14 uur geleden