Afbeelding
Foto:

Zwolle in de race voor titel Diervriendelijkste gemeente

Algemeen

Zwolle - Zwolle is met Diemen en Purmerend in de race voor de titel Diervriendelijkste gemeente van 2020.

Dit jaar wordt de Diervriendelijke gemeente benoemd tijdens het DierenLot Award Gala op zaterdag 19 december in Theater Peeriscoop in Gorinchem. Met een zeer klein gezelschap maar wel een livestream voor alle geïnteresseerden probeert DierenLot toch de uitverkiezing de aandacht te geven. Sinds 2018 organiseert Stichting DierenLot de verkiezing van diervriendelijke gemeente van het jaar. In 2018 werd Leeuwarden gekroond als eerste diervriendelijke gemeente en in 2019 was Amsterdam de opvolger.

De verkiezing van de Diervriendelijke gemeente van het jaar is in het leven geroepen om een positieve impuls te geven en juist gemeenten die het goed doen in het zonnetje te zetten in plaats van met een vingertje te wijzen naar gemeenten die dierenwelzijn minder goed op de kaart hebben. Met de verkiezing van de Diervriendelijke gemeente heeft DierenLot een trend gezet in meer aandacht voor dierenwelzijn. 

Een aantal gemeenten hebben daadwerkelijk contact gezocht met oude winnaars om lessen te leren en binnen de eigen gemeente ook dierenwelzijn beter op de kaart te zetten. DierenLot is er trots op dat deze verbanden al zo snel zijn ontstaan.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden