Afbeelding

Zwolse kunstenaar Daniel Douglas maakt virtueel museum

Algemeen

Zwolle - De Zwolse kunstenaar Daniel Douglas had vlak voor het sluiten van de musea een nieuwe kunst installatie opgebouwd in het Voerman Museum in Hattem. 

Hier exposeerde hij het afgelopen half jaar. Deze nieuwe installatie “de Licht dragers” stond symbool voor hoe wij in donkere dagen samen het licht kunnen dragen. Het zijn dertig handen gemaakt van keramiek die allemaal kaarsen vasthouden. 

Omdat het museum vanwege corona gesloten werd, besloot de kunstenaar een virtuele expositie in te richten. Iedereen kan deze nu dus toch nog vanuit huis kan bekijken. “Het is net alsof je in een computerspel rondloopt”, vertelt Douglas. “Het is fantastisch wat tegenwoordig allemaal kan online: een museum bezoeken vanuit je luie stoel.”  

Deze kunstwerken had Daniel Douglas allereerst gemaakt als lichtbron voor in een nieuwe serie schilderijen. Omdat hij weinig originele lichtbronnen in de vorm van kandelaars zag besloot hij een jaar geleden aan de slag te gaan om zelf kandelaars te maken van keramiek. Hij vindt deze zo mooi geworden dat ze een kunstwerk op zich zijn. In dit geval dan als sculptuur. Daarom besloot hij ze te laten zien nog voordat hij er schilderijen van heeft gemaakt.

De virtuele expositie is te zien tot in elk geval woensdag 20 januari. Dan gaan de fysieke exposities weer open. 

De expositie is te zien op danieldouglas.nl

Afbeelding
Afbeelding