Afbeelding

Galerie Bagijneweide opent met uitgestelde expositie

Algemeen

Diezerpoort - Kunstgalerie Bagijneweide opent met werk van Paletkunstenaars, die ’s zomers buiten schilderen in Frankrijk. De expositie is tijdens twee weekeinden: zaterdag 12 en 19 en zondag 13 en 30 december te zien, van 11.00 tot 16.00 uur, in het Paletgebouw, Bagijneweide 15. De toegang is vrij.

Na een periode van stilte wegens de coronacrisis, is Galerie Bagijneweide weer begonnen met haar maandelijkse exposities. Elke zomer gaat een groep schilders naar Frankrijk om in de buitenlucht te schilderen, maar vanwege de coronacrisis ging dit in 2020 niet door. In voorgaande jaren is zoveel veel prachtig werk gemaakt, dat er toch een expositie kon worden ingericht.

De schilderijen die worden getoond zijn in verschillende delen van Frankrijk gemaakt: in de Provence, Normandië of de Morvan. Er zijn kleurige schetsen van Cora Tamarinof, met een dorpsgezicht of zo’n karakteristiek Frans terras als onderwerp. Heel mooi van diepte is de droge naald ets van Gert Oosterwijk, van een holle weg, waar de boomkruinen met elkaar zijn verstrengeld. Heel subtiel is de aquarel van Joke Plomp met zo’n zonnig Frans landwegje, nauwelijks meer dan een verhard karrenspoor.

Naast al het Franse werk is er ook werk te zien dat dit jaar in Nederland is gemaakt tijdens de coronabeperkingen.

Conform de RIVM-regels moet bezoek worden aangemeld. Dat kan door naar de Galerie te bellen: 038-4539060 (in het weekend vanaf 10.30 uur).

Meer informatie: www.paletzwolle.nl

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 14 uur geleden