Zorghuis Theodora Vos de Wael zoekt wandelvrijwilligers voor verschillende bewoners van deze instelling.
Zorghuis Theodora Vos de Wael zoekt wandelvrijwilligers voor verschillende bewoners van deze instelling.

ZwolleDoet!: van wandelen met senioren tot het repareren van naaimachines

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Wie op zoek is naar ondersteuning, iets wil doen voor een ander of meer informatie wil over de mogelijkheden voor coronaproof vrijwilligerswerk, kan mailen naar info@zwolledoet.nl of bellen met 038 - 422 5200.

De paden op, de lanen in

Zorghuis Theodora Vos de Wael zoekt wandelvrijwilligers voor verschillende bewoners van deze instelling. De bewoners zijn ouderen met dementie, velen van hen zitten in een rolstoel.

Er wordt rekening gehouden met de coronarichtlijnen het coronavirus, er kan rustig worden gewandeld in de tuin van de Nieuwe Haven of in Park Eekhout.



Reageren kan via www.zwolledoet.nl/wandelvrijwilliger of 038 - 4225200.

Veilig Verkeer

De afdeling Zwolle van Veilig Verkeer Nederland coördineert verschillende VVN-projecten binnen de gemeente Zwolle, zoals het verkeersexamen voor kinderen en opfriscursussen voor senioren.

Om deze cursussen te kunnen blijven aanbieden is uitbreiding van het aantal vrijwilligers dringend noodzakelijk.

Reageren kan via www.zwolledoet.nl/vvn of 038 - 422 5200.

Man (52) uit Aa-landen zoekt maatje

Voor een 52 jarige man zoekt ZwolleDoet! iemand die het leuk vindt om met hem naar het winkelcentrum te gaan om samen boodschappen te halen. Meneer zou het daarnaast leuk vinden als het maatrje kan helpen met werkzaamheden op de computer of af en toe helpt zijn kamer anders in te richten.

Meneer heeft geheugenproblemen, dus het is fijn als het maatje een rustige, geduldige persoonlijkheid heeft en de tijd wil nemen om met hem te praten.

Reageren kan via www.zwolledoet.nl/boodschappenmaatje of 038 422 5200.

Naaimachinereparateur

Stichting Kringloop Zwolle is op zoek naar een iemand die handig is met naaimachines en deze weet te repareren. Als vrijwilliger in de werkplaats kijkt deze de binnengekomen machines na en voert kleine reparaties uit. Uren zijn naar eigen wens in te vullen.

Reageren via www.zwolledoet.nl/naaimachinereparateur of 038 - 422 5200.